frankrijk.nl

Authentiek eetadres bij Saint-Tropez

Onlangs kreeg Saint-Tropez de twijfelachtige eer tot duurste bestemming van de Côte d’Azur te zijn benoemd. Maar wil je lekker eten voor normale prijzen, rijd dan een klein stukje het achterland in en strijk neer op het terras van Au Vieux Gassin. Authentiek, lekker en met fantastisch uitzicht op de Golf van Saint-Tropez!

Het is slechts 20 minuten rijden vanaf de Golf van Saint-Tropez.  Die tijd is net genoeg om mentaal de overgang te maken van het drukke, trendy kustgebeuren naar het authentieke Provençaalse dorpsleven. Gassin is zo’n zalig dorpje op de top van de heuvel. Met terracotta daken,  kruip-door-sluip-door straatjes en grote grijze straattegels,  glad gesleten door eeuwen vol voetstappen. In dit decor vind je Au Vieux Gassin, een typisch Frans restaurant waar zowel de kaart als het terras toppers zijn.

facade-au-vieux-gassin

Niet duur

Hier geen haute-cuisine, maar pure streekgerechten. Zo zit je hier goed voor een onvervalste bouillabaisse, of nog zo’n klassieker, een steak tartare. Rauw, zoals ie hoort te zijn en aangemaakt met kruiden van het huis.  Zin in een onvervalste salade niçoise of die van het huis, met krab, garnalen en ananas? Die worden geserveerd tijdens de lunch. Je krijgt een bord vol en voor de prijs hoef je het niet te laten. Een salade kost €16,50 en je hebt ’s avonds een driegangenmenu voor €30. Voor de kinderen is er een lekker gemakkelijk menu met kipnuggets, witvis of tartaar en ijs toe voor €11,50.

Au vieux Gassin in Gassin

Kortom, wil je lekker eten voor een betaalbare prijs en een onbetaalbaar uitzicht in een volledig Frans decor dan is Au Vieux Gassin een aanrader vlak bij het duurste stukje Côte! Oja, en vergeet er vooral niet naar de toilet te gaan, je hebt een waanzinnig uitzicht vanuit het wc-raampje!

PLUS+

–  Groot terras met uitzicht over de Golf van Saint-Tropez
–  Echte tarte tropeziènne op de dessertkaart!

Een bijdrage van Sylvia ten Caat, vaste vakantiegangster in de omgeving van Saint-Tropez en zonder aandelen in het restaurant.

Meer restaurant tips in deze streek, lees ons artikel over Le Logis du Guetteur in Les Arcs sur Argens

gassin-cc-laurent-deschoux

Eén reactie op “Authentiek eetadres bij Saint-Tropez”

  1. Martijn Schins schreef:

    Helemaal mee eens. Wij komen elke zomer in dit prachtige stukje Frankrijk. Een echte aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *