frankrijk.nl

La Demeure, superhotel bij het Quartier Latin

Carole ging uit logeren in Parijs en had daar een déjà-vu. Ze verbleef in het 13e arrondissement, grenzend aan het Quartier Latin, waar ze ooit haar studentenjaren doorbracht. Maar in plaats van in een studentenhuis sliep ze nu in een luxe hotelkamer van het vernieuwde hotel La Demeure.

Het is een vreemde gewaarwording om als hotelgast neer te kijken op de straat waar mijn oude studentenhuis staat. Is het echt ruim 20 jaar geleden dat ik hier woonde en aan de Sorbonne studeerde? Nu verblijf ik hier als logee in Hôtel La Demeure, een driesterrenhotel achter een klassieke 19e eeuwse voorgevel op Boulevard Saint-Marcel.

Carole in hotel La Demeure

Als nieuw

Onlangs is dit hotel heropend na een grondige restyling. Aanleiding voor een bezoekje. Wie hier eerder heeft gelogeerd, zal totaal verrast zijn bij het betreden van de entree. De bistro-achtige charme van eerder heeft plaatsgemaakt voor een strak, wit en trendy interieur. De traditionele receptie is vervangen door een bureautafel met niet meer dan een Mac, een Ipad, een groot notitieboek en een kaart van Parijs. De leeshoek is er nog altijd en de eigenaar fluistert me toe dat je hier binnenkort ook de heerlijke chocola van Lauranie Nonotte kunt proeven.

Hotel-la-Demeure-Parijs-reception

Maar mijn ogen zijn al gefixeerd op die waanzinnige witte leren bank, die de salon domineert. Très glamour! Het op de voile gordijnen geprojecteerde haardvuur vormt een leuke trompe l’oeil. De enorme wandspiegel zet je eveneens op het verkeerde been, want het maakt deze lounge veel groter dan hij in werkelijkheid is. Leuk dit soort details met humor.

Mooie kleuren, grappige effecten

De 37 kamers en 6 suites zijn verdeeld over de 6 etages. De kamer waarin ik verbleef lag aan de kant van de boulevard en toch merkte je daar qua geluid verbluffend weinig van. Het parket is donker en de grijze basiskleur van de kamers wordt doorbroken door kleurrijke nuances van lampen, bedframe en gordijnen. Een Pieter Mondriaan-effect, origineel! Slim vond ik het voile gordijn in de kamer, waarmee je de functionele ruimten (kastwand, minibar, kapstok) kunt verbergen. Zorgt voor een veel rustiger sfeer.

kamers in hotel La Demeure Parijs

De 3 suites hebben elk een eigen thema: Cinéma, Champagne en La-Haut. Zo vind je in de Cinéma-suite een DVD-speler met extra groot beeldscherm. Ook het interieur is geïnspireerd door alles wat met film te maken heeft, mij een beetje te mannelijk allemaal. Doe mij dan maar de Champagne-suite: prikkelend, vrouwelijk en geraffineerd. En wat te denken van de extra’s: een doosje overheerlijke bonbons en een fles champagne! Trop bon voor een Française zoals ik!

De laatste suite was bezet dus heb ik helaas niet kunnen zien: volgens eigenaar FX is het hemels verblijf hier de inspiratiebron geweest voor onder andere een als sterrenhemel gedecoreerd plafond. Mmm, die bewaar ik voor een volgend bezoek!

Prijs 2-persoonskamer vanaf €87 (standard), €114 (superieur) €140 (suite).
Hotel-la-demeure-parijs-facade

PLUS+

– Directe metrolijn vanaf Gare du Nord.
– Privé-parking voor de autorijders (wel vooraf reserveren!).
– Elke kamer heeft een Nespresso-machine, iPhone/iPod-dockingstation en Wifi.
– Naast 2-persoonskamers, ook familievriendelijk 3- en 4-persoonskamer.
– Vlak bij de leuke wijk rond Jardin des Plantes.

MIN–

– Het hoofdeinde van het bed leent zich niet om fijn een boek te lezen. Typisch een geval van mooi maar niet praktisch. (We hebben het gemeld aan het hotel!)
– We vonden de op zich mooie ontbijtruimte qua sfeer en design niet helemaal aansluiten bij de rest en dat is jammer.

Ontbijt bij hotel La Demeure Parijs

Tekst: Carole Goelitz
Foto’s: Carole Goelitz, La Demeure

3 reacties op “La Demeure, superhotel bij het Quartier Latin”

  1. Else Schepers schreef:

    Wij waren dit weekend in La Demeure en hebben genoten! Echt een prima prijs/prestatie. De girls in kamer 203 met een mooi balkon rondom en de boys op de 5e met 3 eenpersoonsbedden, super praktisch! De inrichting is leuk en het personeel aardig. Oh en Carole, het kussen aan het hoofdeind van het bed is verstelbaar met een klittenband aan het ‘rek’ dus prima om tegen aan te zitten! De parking is letterlijk om de hoek en kost maar € 20 per nacht, helemaal ideaal! Bedankt voor de tip!

  2. anjo brohm schreef:

    hele fijne informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.