frankrijk.nl

Onthaasten bij Laurence en Daniel

“Wij hebben deze plek niet gevonden, deze plek heeft ons gevonden”, antwoorden hotel-eigenaren Laurence en Daniel op de vraag hoe zij in de Cantal zijn beland. Josee bezocht hen in hun prachtige stukje niemandsland in de Auvergne. Ontdek de ongerepte charme van Instants d’Absolu-Ecolodge&Spa.

De laatste 10 kilometer vraag ik me af of ik nog wel goed rij. Om mij heen alleen maar bos met af en toe een doorkijk naar een ongelooflijk groen, heuvelachtig landschap. Het doet mij eerder denken aan een ’s zomers Scandinavië dan aan de meeste zuidelijke streek van de Auvergne, de Cantal. Maar dan bereik ik het meer Lac du Pêcher en weet ik dat ik goed zit. Want ik herinner mij nog dat Laurence mij 5 jaar geleden belde en zei dat ze hun bestemming hadden gevonden, een magische plek in de natuur.

zalig terras van Instants d'Absolu

Toeval bestaat niet

Ik ken Laurence en Daniel van hun wintersportverleden. Jarenlang werkten beiden in Mégève. Hij als hotel-directeur, zij verantwoordelijk voor een aantal super-de-luxe chalets. Door de wol geverfde professionals die het tijd vonden om zelf iets op te zetten. En toeval bestaat niet. Laurence valt op de piste en de helpende hand van een aardige oudere skiër leidt tot een discussie over wat beiden het ‘mooiste plekje in Frankrijk’ vinden. “Ah, le Lac du Pêcher, c’est magique”, mijmert hij. Een jaar later wordt ze getipt over een unieke oude paardenhoeve – verbouwd als vakantiecentrum voor kinderen – die te koop staat aan Lac du Pêcher in de Auvergne. Er gaat bij haar een lichtje branden. Ze rijden erheen, stoppen boven op de heuvel, kijken neer op het meer en weten dat ze hun bestemming hebben bereikt.

zenmoment bij Instants d'Absolu

Na 2 jaar van bloed, zweet, tranen weten ze de eeuwenoude hoeve te transformeren tot een eigentijdse Ecolodge. Er zijn 12 stijlvolle kamers met een ton-sur-ton kleurschakering, die zorgt voor een serene sfeer.

Kamer Ecolodge in de Auvergne, Frankrijk

Het restaurant pronkt met de reusachtige open haardschouw en gasten worden verwend met de heerlijke gerechten van chef-kok Sébastien. Het brede terras met uitzicht op het meer ligt er trendy en verleidelijk bij. De loungehoek, fleurige bistrosetjes in de tuin en een aantal luie ligbanken nodigen uit tot een luier-, zon- of mijmermoment.

sfeer-in-restaurant-Instants-d-absolu

Wat doen gasten hier zoal?

“Heel weinig eigenlijk”, vertrouwt Laurence me toe. “Het is grappig: gasten vragen ons vooraf wat ze hier allemaal kunnen doen. En dat is best veel. We hebben hier diverse wandelroutes, je kunt mountainbiken, prachtig paardrijden en er zijn in een straal van 25 km diverse kastelen en authentieke dorpjes die een bezoek waard zijn. En ’s winters, och, dan is het zo mooi! Het meer is bevroren en je kunt dan een sledetocht door het gebied maken. Maar goed, als onze gasten hier eenmaal zijn, genieten ze het meest van het nietsdoen. Dat wil zeggen, ze lezen een boek op het terras, gaan naar onze spa met buitenjacuzzi of bestellen een massage en maken een wandeling. We hebben geen tv in de kamer, noch wifi.. de muren zijn te dik. Maar eigenlijk is dat wat de gasten het meeste waarderen. Hier ben je echt in een andere wereld, ver weg van het hectische dagelijkse leven…”

Heb je een insidertip?

“Als het weer en je budget het toelaat dan is het ultieme genietmoment een ballonvaart! Een mooier uitzicht op de dichtstbijzijnde vulkaan hier, de Puy Marie, het Plateau du Cézallier – dat doet denken aan Patagonië – en de vallée glaciaire krijg je niet. We kunnen dit regelen voor de gasten.”

ochtendgloren-lac-du-pecher

Vind je het zelf nooit vervelend, zo ver weg van alles?

“Wij zijn hier gelukkig. Ik kan nog steeds blij worden van zo’n ochtend als vandaag, als het meer onder een dunne mistdeken ligt. Dan komt dat gevoel weer naar boven van die allereerste keer dat we deze plek zagen. En dan weet ik waarom we dit doen. We zien het als een missie om onze gasten een oase van rust te bieden in deze hectische wereld. Zodat ze hier met datzelfde gevoel van gelukzaligheid weggaan.”

Ik bewonder Laurence en Danielle, ik ben meer van de combi rust en reuring. Maar ik kom terug, dat is zeker. Want dit is een plek waar de natuur zijn schoonheid in alle eenvoud laat zien. En dat brengt je bijna als vanzelf terug naar de puurheid van je ziel. Bijzonder.

Verblijf in Instants d’Absolu €105- €175 p.p. inclusief ontbijt en diner en toegang tot de spa.

Meer weten over de Cantal en de Auvergne? Kijk op  auvergne-toerisme.nl of nl.rendezvousenfrance.com

In de Auvergne vind je meer van dit soort bijzonder adresjes onder het Nattitude label.

Tekst en beeld: Josee Schouten, Instants d’Absolu

2 reacties op “Onthaasten bij Laurence en Daniel”

  1. helga beij schreef:

    llijkt me erg leuk uw nieuwsbrief te ontvangen.!
    de nieuwsbrief ziet er erg leuk uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *