frankrijk.nl

De geheime adresjes van een Parisienne met stijl

Hippe designwinkels, mooie oude boetieks, de beste koffiebars: voor haar werk weet stiliste Elodie Rambaud alle leukste plekken van Parijs te vinden. Haar 235 favorieten staan in een prachtige nieuwe gids: ‘Parijs in stijl’.

Ze is een échte Parisienne. Niet voor studie of werk overgewaaid uit een andere Franse regio maar geboren en getogen in Parijs. Misschien dat deze jonge en bloedmooie stiliste daarom zo’n goede neus heeft voor alles wat elegant, esthetisch en modieus is. En wat vast ook helpt: Elodie Rambaud woonde diverse jaren in wereldsteden als Londen en Sydney, dus ook buitenlandse trends die binnendruppelen herkent ze als een van de eersten.

Eten, shoppen, genieten

Een antiek stukje kant, een weegschaal uit de jaren 50, behang met een opvallende print… Voor haar werk als stiliste van diverse woon- en lifestylebladen is Elodie altijd op zoek naar unieke spullen. Haar uitpuilende privé-adresboekje deelt ze nu met ons in een nieuwe gids van Kosmos Uitgevers. Het boekje van mooi dik papier bevat naast prachtige (zelfgemaakte) foto’s en info over 150 winkels, ook beknopte lijstjes met trendy restaurants, bars en hotels.

parijs-in-stijl-gids-met-adressen-van-elodie-rambaud-cover-maison-m

We vroegen Elodie Rambaud: voor wie is deze gids bedoeld?

Elodie: “Voor iedereen die van inrichting, stijl en mooie spullen houdt. Ik heb voor mijn werk zoveel leuke adressen ontdekt. Sommige bij stom toeval, verstopt achterin een binnenplaats. Kleine ateliers met een savoir-faire die al generaties terug gaat. En ook leuke moderne plekken, die de laatste trends weerspiegelen. Ik bedacht ineens: dit soort insider-adressen willen buitenlanders ook kennen voor een weekendje Parijs.”

parijs-in-stijl-gids-met-adressen-van-elodie-rambaud-petit-pan-en-millimetres

Wat zijn de nieuwste trends in Parijs?

“Allereerst heeft de stad eindelijk goede baristas gekregen: er zijn steeds meer koffiebars in Angelsaksische stijl waar je écht lekkere koffie kunt drinken. Verder worden er goede nieuwe cocktailbars geopend, zoals Artisan Paris, met originele mixes.. En verder groeit het aantal moderne bistro’s waar uitstekend gekookt wordt, met veel aandacht voor de producten. Ook dat is iets wat uit New York en Londen lijkt te zijn overgewaaid.”

parijs-in-stijl-gids-met-adressen-van-elodie-rambaud-coutume-cafe-hotel-du-temps

Waar woon jij in Parijs?

“In het 10e arrondissement, niet ver van Place de la République en metro Bonne-Nouvelle. Een bruisende wijk in opkomst. Er staan diverse adresjes uit mijn buurt in het boek, zoals het leuke nieuwe Hôtel Paradis en Le Richer, mijn lievelingsrestaurant, een hip adres met heerlijk eten en Charles, de eigenaar, is erg charmant.”

Een onbekende wijk in Parijs die de moeite waard is?

“Onlangs heb ik de wijk Saint-Ambroise leren kennen, in het 11e, aan de andere kant van République. Een schattige en rustige plek  – met een dorpse sfeer! Ik had er op een zonnige ochtend een afspraak in café Square Gardette, met een leuk terras, vlak bij het mooie plein Maurice Gardette. Tegenover het café zit een klein keramiek-atelier, Guarrigues.

parijs-in-stijl-gids-met-adressen-van-elodie-rambaud-maison-du-pastel-broc-martel

Een favoriet adres uit je gids?

La Maison du Pastel heeft een heel bijzondere sfeer. De eigenaresse volgt een eeuwenlange familietraditie en de passie waarmee ze over haar werk praat is inspirerend. Al die prachtige kleuren krijt maken bovendien hebberig! En een nieuwe koffiebar die erg leuk is: Café Marlette, op Rue des Martyes (in SopPi). Ze bakken er heerlijke taarten en muffins en er is glutenvrij brood.”

Meer weten over de hippe wijk SoPi? Lees dan ook: Eetadressen in SoPi, de hipste wijk van Parijs

Paris in stijl kost €19,99 en kun je online bestellen op Bol.com 

0-parijs-in-stijl-gids-met-adressen-van-elodie-rambaud-portret

Zin om naar Parijs te gaan? Ga dan voor nog meer inspiratie naar ons overzicht Parijs.

Foto’s adressen door Elodie Rambaud: Hôtel du Temps, Café Coutûme, Maison M, Petit Pan, Sentou, Millimètres
Portret Elodie Rambaud: Florent Drillon

8 reacties op “De geheime adresjes van een Parisienne met stijl”

 1. Ansje schreef:

  Dank voor de tips!
  Wij vertrekken vandaag naar Parijs. Bij nieuwe aanraders zal ik ze posten!

 2. Shaar schreef:

  Dankje voor de tip. Ik vertrek morgen naar Parijs Paris

 3. Linde schreef:

  Mijn insider-tips voor Parijs zijn eigenlijk vooral leuke koffietentjes! Ik raad Ten Belles (10, Rue de la Grange aux Belles) aan en La Caféothèque (52, Rue de l’Hôtel de Ville), allebei hebben ze heerlijke koffie en er hangt een goede sfeer. Verder zit in Village Saint-Paul nog Comme à la Maison (9, Rue Saint-Paul) een authentiek, schattig klein tentje met heerlijke chocolademelk en appelcrumble. In de Mosquée de Paris kan je verder leuk thee drinken met arabische zoetigheden erbij, er vliegen vogeltjes rond en de sfeer is leuk en exotisch.

 4. JACOB DIETRICH HOOGSTRA schreef:

  Mijn favoriete adresje in Parijs (en dat ik bij geen enkel bezoek zal overslaan) is CHEZ JENNY bij Place de la République, waar het telkens weer lukt me ongans te eten aan choucroute alsacienne. Een echte aanrader !

 5. Anna schreef:

  Café Charlot,relaxte buurtbistro,met verrukkelijk ijs

 6. Danielle schreef:

  Afgelopen weekend weer in ‘mijn’ Parijs geweest en bij ieder bezoek ontdek ik weer nieuwe hotspots. Bij Brasserie ‘Le Régalade’ op de Rue St. Honoré heerlijk gegeten en de prijs-kwaliteit verhouding was dik in orde. Wel even reserveren van te voren als je zeker wilt zijn van een tafeltje.
  Verder weer zo’n heerlijk woon/modewinkel ontdekt op de Boulevard de Beaumarchais 111. In ‘Merci’ kun je je vergapen aan de leukste items voor in de keuken, badkamer maar zeker ook kledingkast :).

 7. Doraine schreef:

  Een erg bijzonder adres in Parijs is voor mij Chez Marianne, een Joods restaurant in de bekende en bijzondere wijk Le Marrais.
  Knus en gezellig, een combinatie van heerlijke gerechten, verse feta, eakouskis, houmous ..
  Voor mij een must als ik in Parijs ben.

 8. Iris Overgaauw schreef:

  Ik ben al meerdere malen in Parijs geweest, maar zoals in elke stad, is het belangrijk dat je weet waar je lekker kunt eten, shoppen en dingen beleven. Tot nu toe zijn mijn insider-adresjes in Parijs dus niet zo inside. Wel geniet ik toch het meeste van een romantisch onderonsje langs de Seine en lekker rondlopen in Montmartre, mijn favoriete wijk! Deze gids zou in ieder geval een groot verschil maken bij een volgend bezoek. Leuk weetje: afgelopen keer ben ik met mijn vriend naar Parijs gelift, we waren er binnen 6 uur vanaf Utrecht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *