frankrijk.nl

GROETEN UIT… Vichy

Josee ging voor het eerst naar de Auvergne en kwam enthousiast terug. Ze stuurde een kaartje vanuit Vichy, wat niet alleen een hele mooie maar ook een erg gezonde stad moet zijn.

ansichtkaart-groeten-uit-vichy-2

Vichy, 10 juli 2014

Hoi Nicky en Carole,

Eindelijk heb ook ik mijn eerste echte schreden gezet in de Auvergne! Ik ging er altijd aan voorbij op weg naar het zuiden. De regio ligt echt midden in Frankrijk dus voor een ieder die richting Languedoc-Roussillon of de Cevennen rijdt is dit een prima plek voor een tussenstop.

En zelfs voor meerdere nachtjes, want ik werd aangenaam verrast door bijvoorbeeld de stad Vichy. Eind 19e tot half 20e eeuw internationaal bekend als kuuroord dankzij de vele thermale bronnen. Dat verklaart ook de geweldig rijke architectuur. Sommige straten lijken wel Parijs, zo chic! En in die oude herenhuizen zijn nu ook prachtige B&B’s gehuisvest. Zo nam ik een kijkje bij La Demeure d’Hortense. Zie mijn foto’s! Prachtig fin-de-siècle maison, helemaal gerestyled door een echtpaar dat het hectische Parijse leven achter zich heeft gelaten en met verve de rol van gastvrouw en heer spelen in dit juweeltje met 5 kamers.

La Demeure d'Hortense in Vichy

Die thermen zijn trouwens aan een revival bezig, want gezond leven is één ding, het lichaam een handje helpen is natuurlijk nooit weg. Wat blijkt? Die weldadige mineralen in het bronwater zijn niet alleen goed om in te badderen, maar ook om te drinken (bijv. tegen allergieën of om af te vallen)! Het schijnt te werken, al moet je een held zijn om dit scherp riekende water tot je te nemen.

Nee, dan doe ik het liever anders, want Vichy wordt ook wel Sport City genoemd. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is hier wel te beoefenen. De helft van de stad bestaat uit groen-zones, sportterreinen en parken. En natuurlijk is er ook een Vichy Plage aan de rivier de Allier. Ik heb mijn eigen plekje aan het water gevonden: restaurant La Rotonde La Table de Marlène, met een mooi terras aan de rivier, ter hoogte van de roeibaan (leuk om te zien!). De lunch van Marlène is très culinair en een regelrechte lust voor het oog!

En zo heb ik hier nog veel meer bijzondere adresjes gezien. Vertel jullie er binnenkort meer over!

À plus!

Josee

P.S. Meer weten over Vichy, kijk dan op vichy-tourisme.com of  auvergne-toerisme.nl of rendezvousenfrance.com

Rest-La-Rotonde-du-Table-Vichy

Fotocredits: Josee Schouten en @CRDTA Auvergne, O.Luc, E. Lattes, R. Lacroix, Loreal Vichy, D.Frobert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *