frankrijk.nl

GROETEN UIT… Parijs

Carole was 3 dagen in Parijs en heeft er geen minuut stilgezeten. Per Vélib’ fietste ze van hot naar her, ze dronk koffie in Quartier Latin, nipte aan ijsthee in Saint-Germain, nam een aperitief in de Marais en ontdekte een superrestaurantje in Batignolles.

ansichtkaart-groeten-uit-parijs-van-carole

Salut les filles!

J’adore Paris in de zomer, mijn lievelingsperiode om de stad te verkennen. Het waren 3 intensieve dagen, ik weet niet eens waar ik moet beginnen! Mooi weer gehad, dus ik heb al mijn werkafspraken op de fiets kunnen doen. Geweldig om met een Vélib’ kriskras de stad door te fietsen, van oost naar west, van noord naar zuid.

Mijn eerste afspraak was tussen Denfert-Rochereau en Montparnasse, waar ik sliep in het designhotel Le9 Montparnasse. Leuke wijk! 2 van mijn favoriete straatjes in deze buurt: Rue Daguerre (met leuke winkeltjes en restaurants) en Rue Thermopyles, groen en schattig, een echte insidertip.

Ook de rest van de tijd heb ik gevuld met werk- en privéafspraken op leuke plekken. Zoals Malongo Barista Café & Boutique in Rue Saint-André-des-Arts, in de buurt van Saint-Michel. Deze koffiebar is een perfect adres om de dag goed te starten.

Later was ik met een vriendin in de theesalon van Hermès, Le Plongeoir, in hun concept-store op de Rive Gauche. Très chic en niet goedkoop, maar erg leuk om een keer in je leven te doen. Ik had een heerlijke ijsthee en ik hoorde pas daarna dat de citroentaart hier uitstekend is. Volgende keer!

Voor de voetbalwedstrijd Nederland-Chili ben ik met vrienden naar een heerlijk kitsch café in de Marais gegaan: Le Pick Clops. Leuke plek voor een apéro en de place-to-be om het WK te kijken.

En als afsluiter heb ik de laatste avond gegeten in Lanna Café, op 16, rue des Dames in het 17e. Een nieuw restaurantje met Frans-Aziatische fusion keuken, waar ze verschillende ‘tartares’ serveren. Met eend of rundvlees en ik had er een met vis. Un délice!! Frisse smaken, heerlijke verse kruiden en groenten. En een mojito als dessert, kortom een echte aanrader!

Had helaas geen tijd voor de expositie ‘Imagine France’ in Bercy Village, een fantastische reis door Frankrijk via de foto’s van Maia Flore. Een bezoek aan Parijs duurt voor mij altijd te kort :- ( Maar de expositie loopt nog tot 9 september – dus da’s een goede reden om nog weer een keer in augustus te komen!

À plus tard
Bises, Carole

ansichtkaart-groeten-uit-parijs-van-carole 2

Foto daken van Parijs : Ediard Diaz i Puig/Flickr Overige foto’s: Carole Goëlitz

2 reacties op “GROETEN UIT… Parijs”

 1. Ines schreef:

  Als we in september weer naar Parijs gaan neem ik zeker wat van deze tips mee, bedankt! Ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe dat nou werkt om van een Vélib gebruik te maken. Moet je een borgsom betalen, wat zijn de verdere kosten, hoe veilig voel je je op de fiets in Parijs etc. etc.
  Zou daar ook eens een artikel over kunnen komen?

  • Nicky schreef:

   Goed idee Ines, gaan we doen! Alvast even heel kort: je kunt een Vélib’ gewoon huren met een Nederlandse creditcard. Je koopt een dagkaart (€1.70) in een van de automaten op straat (naast de fietsen) en er wordt dan automatisch een borg van €150 ingehouden op je kaart, die vervalt als je fiets vhebt teruggebracht. Het eerste half uur gebruik is gratis. Elk volgende half uur kost €1. Als je de fiets steeds binnen het half uur in een Vélib’-station parkeert betaal je dus verder geen huur.
   Oh en er is een hele handige Vélib’-App voor smartphones, waarop je kunt zien of er bij jou in de buurt een station en vrije fietsen zijn (soms even zoeken namelijk). C’est tout!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *