frankrijk.nl

Duiken met zeehonden in Bretagne

Een duikschool aan de Baai van Morlaix organiseert snorkeltochten rond een eilandengroep waar grijze zeehonden leven. Een ervaring om meteen op je ‘bucketlist’ te zetten.

Enige snorkelervaring is vereist, maar dat is ook het enige. Iedereen die een beetje sportief is kan al meedoen aan de snorkeltochten van Plougasnou Plongée, een duikschool in Noord-Finistère. Per boot vertrek je bij laagtij vanauit Plougasnou naar de archipel van Trégor, waar een stuk of 12 grijze zeehonden leven. Gewapend met zwemvliezen, een snorkelmasker en een duikpak ga je daar te water om de dieren van dichtbij te bekijken.

snorkeltochten van Plougasnou Plongée

Lees ook: Ongelofelijk mooi filmpje van Bretagne

Ze liggen vaak te zonnen op de rotsen, maar soms zwemmen ze nieuwsgierig langs. Behalve de zeehonden zie je in het heldere water ook veel soorten vissen, zeesterren, algen en zeeanemonen. Deze originele activiteit is een van de vele bijzondere Bretonse ervaringen van het bureau voor toerisme van Bretagne.

Zeehond Zonnend aan het water kijkend

Prijs in 2017: €75, duur: 1,5 uur, minimaal aantal deelnemers 10, minimale leeftijd 12 jaar. Voor reserveringen klik hier.

Foto’s: Nicolas Job/CRT Bretagne (zeehond onder water), Monique Pinguilly (zeehond op rots), Alexandre Lamoureux/Tourisme Baie de Morlaix (snorkelaars).

Eén reactie op “Duiken met zeehonden in Bretagne”

  1. Karen schreef:

    Dit gaat echt op mijn “to do” lijstje voor Bretagne! Helaas inderdaad dat het pas vanaf 12 jaar is, mijn dochter van 8 zou dit helemaal fantastisch vinden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *