frankrijk.nl

Designhotel in vroeger klooster in Arles

Een interieur om blij van te worden en een dakterras waar je u tegen zegt. Hôtel Le Cloître is een ideaal adres in de historische binnenstad van Arles.

Het mooie oude centrum, het Romeinse amfitheater, de fijne streekmarkt op zaterdagochtend, de vele terrassen… genoeg goeie redenen om een nachtje te blijven hangen in het altijd gezellige Arles. En daar is  een mooie aanleiding bijgekomen met het vorig jaar gerenoveerde Hôtel Le Cloître, in de bijgebouwen van een voormalig klooster in een kalm straatje. Het eigentijdse interieur van dit designhotel is ontworpen door India Mahdavi, een beroemde binnenhuisarchitecte uit Parijs die daar al diverse trendy restaurants en hotels inrichtte.

4-Le-Cloitre-design-hotel-Arles-Frankrijk-NL

Mahdavi koos voor een kleurrijke retrostijl die verrassend aandoet achter de historische gevel met klimop en groene luiken. Rotan meubels, mozaïektegels en poppy kleuren geven de hotelkamers een vrolijk jaren-zestig-tintje. En helemaal Mad Men is het mooie dakterras met tapasbar, waar je vanuit witte kuipstoeltjes uitkijkt over het oude centrum. Al met al een origineel adres voor een redelijke prijs – want Le Cloître voelt luxer dan de drie sterren die het hotel heeft.

19 kamers en suites, €90-€110-€125 (voor een 2-pers. standaardkamer, prijs afhankelijk van het seizoen). Meer informatie en reseveringen.

1-Le-Cloitre-design-hotel-Arles-Frankrijk-NL

PLUS +
– Toiletspullen van L’Occitane in de badkamer.
– Heerlijk biologisch ontbijt met vers fruit (€13)
– Op 5 minuten lopen van het amfitheater en het Van Gogh-museum.
– En ook top: fietsen te leen!

MIN  –
– Geen lift en geen airco op de kamers (wel plafondventilator)

Foto credits : Hôtel Le Cloître/François Halard/C.Moirenc2-Le-Cloitre-design-hotel-Arles-Frankrijk-NL
19104600

hotel-du-cloitre-arles-002-35241

hotel-le-cloitre-arles-hall

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.