frankrijk.nl

De leukste strandtent van Zuid-Frankrijk

Voor het ultieme vakantiegevoel ga je in Languedoc-Roussillon naar strandtent Chez Biquet in Leucate-Plage. Een ontspannen hang-out met kunst, goed eten en de lekkerste beats.

Iedereen houdt van mij, en ik houd ervan als mensen van mij houden.” Monsieur Biquet is me er eentje. Guitige ogen achter een dikgerande bril en een hawaïshirt dat even kleurig is als zijn persoonlijkheid én zijn strandtent, waar hij druk pratend en bulderlachend zijn gasten vermaakt. Het lijkt een door kunstenaars gepimpte houten barak: vintage meubels, bizarre schilderijen, versierde barbiepoppen, Boeddhabeelden. Het gezellige personeel bedient binnen en buiten, waar je met je voeten in het gele poederzand dineert bij een ondergaande zon.

strandtent-le-biquet-in-languedoc-roussillon-jepegIn het weekend spelen er hippe bandjes en gaan aan het einde van de avond de stoelen aan de kant, waarna er tot diep in de nacht gedanst wordt.

strandtent-biquet-plage-in-leucate-plage-languedoc-0

Met een glas rosé in de hangmat

Al sinds hij de strandtent 8 jaar geleden opende, is het een succes. Biquet: “Ik was de lokale zwemleraar dus iedereen kende me al.” Maar niet alleen locals komen er graag, er zijn toeristen die ieder jaar terugkomen om hun vakantie chez Biquet te slijten. Logisch: terwijl de kinderen op het strand spelen, bestel je een rosé en wacht je bestelling voor de lunch af in een van de strandstoelen of hangmatten. Beetje chillen, beetje zwemmen en het is alweer tijd om te dineren.

strandtent-biquet-plage-in-leucate-plage-langiedoc

Verse vis en schelpdieren

In deze relaxte omgeving eet je op hoog culinair niveau. Bij voorkeur plaatselijke specialiteiten als oesters, mediterrane vis of tellines persillées: overheerlijke gemarineerde schelpdiertjes. Tip: houd ruimte over voor het dessert,  want oei, die zijn hier om je vingers bij op te eten.

strandtent-biquet-plage-in-leucate-plage-languedoc-4

strandtent-biquet-plage-in-leucate-plage-languedoc-2

Op de vraag waarom monsieur Biquet een strandtent begon, antwoordt hij: “Omdat er geen mooiere locatie is om van alles wat het leven te bieden heeft te genieten.” Het is hem gelukt een plek te maken waar je meteen van houdt. En dat doe je misschien ook al snel van monsieur Biquet zelf.

Geopend van juni tot eind september, meer informatie: Facebook-pagina Chez Biquet

strandtent-biquet-plage-in-leucate-plage-languedoc-3

strandtent-biquet-plage-in-leucate-plage-languedoc-6

Een artikel van gastblogger Chantal van Wees, freelance lifestyle- en reisjournaliste voor onder ander Sp!ts, Red magazine en Het Parool.

gastblogger-chantal-van-wees-frankrijk-nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *