frankrijk.nl

Corsicaanse charme aan azuurblauwe baai

‘Les pieds dans l’eau’, zeggen de Fransen. Dat geldt zeker voor het charmante hotel Le Goéland in Porto-Vecchio, Zuid-Corsica. Met een privé-strandje en een eigen haven is het slechts een paar voetstappen verwijderd van het azuurblauwe water van de Middellandse Zee.

De meeste nieuwe hotels zijn uit op zoveel mogelijk sterren. Maar Hôtel Le Goéland houdt het liever authentiek en gezellig, want met zo’n geweldige ligging past alleen maar bescheidenheid. Het hotel ligt namelijk op een soort van schiereiland, op loopafstand van de citadel van het oude Porto-Vecchio en direct aan de gelijknamige baai. En als we dan meteen het privé-strandje, de eigen kade en de enorme tuin (met palmbomen en geurende pijnbomen) erbij betrekken, dan krijg je het gevoel op een eilandje te zitten.

Altijd zee nabij in hotel Goeland Corsica

Rustplek aan de oostkust

Maar directeur Jean-Marc wil niets weten van een status aparte: Wij zijn bovenal een no-nonsense charmehotel. We willen een thuis bieden aan families en stellen die een rustige plek zoeken als uitvalsbasis voor de oostkust van Corsica. Ons streven is een prettige, informele sfeer creëren in een Mediterraans decor.”

privé-strandje, de eigen kade en de enorme tuin in hotel Goeland Porto-Vecchio

Inderdaad, de 34 kamers – die uit verschillende maten en categorieën bestaan – hebben de warme terracotta kleuren van het zuiden, met de zo kenmerkende plavuizen vloeren en fayence-tegels in de badkamer. De kleuren zijn zacht gehouden en vermengd met ‘vintage’ geschilderde deuren of meubilair, waardoor het net even kekker is dan bij veel buurhotels.

Kamers Hotel Goeland Porto Vecchio

Chillen met zeezicht

Bijkomen kun je hier zeker, in de grote tuin aan zee staan overal robuuste, windvaste fauteuils. Zodat je zomaar de hele dag naar alle kleuren blauw kunt staren of toch dat boek uitlezen.

Altijd zee nabij in hotel Goeland Corsica tuin

Wil je er toch op uit dan kun je twee kanten op. Landinwaarts, bijvoorbeeld te voet naar het gezellige centrum van Porto-Vecchio of met de auto naar het imponerende Bonifacio (op 25 km). Of zeewaarts, per boot naar één van de vele onbewoonde eilandjes met hun paradijselijke strandjes. Zucht… wanneer gaan we?

Meer info en boeken

Tekst: Josee Schouten

Restaurant in hotel Goeland Corsica restaurant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *