frankrijk.nl

Corsicaanse charme aan azuurblauwe baai

‘Les pieds dans l’eau’, zeggen de Fransen. Dat geldt zeker voor het charmante hotel Le Goéland in Porto-Vecchio, Zuid-Corsica. Met een privé-strandje en een eigen haven is het slechts een paar voetstappen verwijderd van het azuurblauwe water van de Middellandse Zee. 

De meeste nieuwe hotels zijn uit op zoveel mogelijk sterren. Maar Hôtel Le Goéland houdt het liever authentiek en gezellig, want met zo’n geweldige ligging past alleen maar bescheidenheid. Het hotel ligt namelijk aan de baai van Porto Vecchio, op loopafstand van de haven en citadel van het oude Porto-Vecchio en direct aan de gelijknamige baai.  En als we dan meteen het privé-strandje, de eigen kade en de enorme tuin (met palmbomen en geurende pijnbomen) erbij betrekken, dan krijg je het gevoel op een eilandje te zitten. Josee ging er logeren…

Altijd zee nabij in hotel Goeland Corsica

Rustplek aan de oostkust

Joehoe, gratis parkeren op de eigen parking en plek zat! Dat is op Corsica zonder meer een pluspunt!  We checken in; het hotel bestaat uit het okerkleurige hoofdgebouw, waar zich diverse kamers maar ook restaurant, bar en terras bevinden. Wij krijgen een kamer in het direct ernaast gelegen bijgebouw, dat met zijn Provençaalse kleur direct als een soort van hacienda voelt (ook al zijn er 2 etages:-). Ook het interieur is charmant en ons grote balkon kijkt uit op de subtropische tuin.

privé-strandje, de eigen kade en de enorme tuin in hotel Goeland Porto-Vecchio

In totaal zijn er 34 kamers – die uit verschillende maten en categorieën bestaan – en ze hebben alle die warme terracotta kleuren van het zuiden, met de zo kenmerkende plavuizen vloeren en fayence-tegels in de badkamer. De kleuren zijn zacht gehouden en vermengd met ‘vintage’ geschilderde deuren of meubilair, waardoor het net even kekker is dan bij veel buurhotels.

Kamers Hotel Goeland Porto Vecchio

Chillen met zeezicht

Bijkomen kun je hier zeker, in de grote tuin aan zee staan overal robuuste, windvaste fauteuils. Zodat je zomaar de hele dag naar alle kleuren blauw kunt staren of toch dat boek uitlezen.

Altijd zee nabij in hotel Goeland Corsica tuin

Wil je er toch op uit dan kun je twee kanten op. Landinwaarts, bijvoorbeeld te voet naar het gezellige centrum van Porto-Vecchio of met de auto naar het imponerende Bonifacio (op 25 km). Of zeewaarts, per boot naar één van de vele onbewoonde eilandjes met hun paradijselijke strandjes.

Meer info en boeken

Tekst: Josee Schouten

Restaurant in hotel Goeland Corsica restaurant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.