frankrijk.nl

La Bastide de Moustiers van Ducasse

In een prachtig deel van de Provence – het hoge achterland rond de Gorges du Verdon – ligt het perfecte uitrustadres. La Bastide de Moustiers is een van de favoriete eigen hotels van Alain Ducasse. De beroemde chef-kok stuitte jaren geleden op dit idyllische plekje tijdens een motortocht door het Zuid-Franse platteland.

Mijn vrienden in Zuid-Frankrijk roepen het al jaren. Dat ik nou echt eens langs moet bij La Bastide de Moustiers. Volgens hen een van de mooiste vakantieadressen van de Provence. Alleen al de plek schijnt heel bijzonder te zijn. Net buiten het prachtige middeleeuwse dorp Moustiers-Sainte-Marie en vlak onder de indrukwekkende bergwanden van de Gorges du Verdon.

Dorp Sainte Marie Moustiers in Provence

Aan de ene kant zie je die grillige rotsen, aan de andere een zacht glooiend landschap met olijfbomen en lavendelvelden. Ansichtkaart-Provence kortom.

Hotel Bastide Moustiers Alain Ducasse

Het viersterrenhotel met restaurant huist bovendien in een mooie 17e-eeuwse bastide, met blauwe luiken en dikke natuurstenen muren. En de sfeer is heel intiem, want er zijn maar 13 kamers.

Terras van Bastide des Moustiers in Provence

Provençaalse groenten uit de tuin

Alsof dit allemaal nog niet aantrekkelijk genoeg klinkt, is de eigenaar van dit adres ook nog een van de meest gelauwerde chef-koks van Frankrijk (opgeteld 21 Michelin-sterren tot nu toe). Deze luxe herberg was in 1994 het eerste hotel dat Alain Ducasse buiten de grote steden opende. Dat deed hij in de eerste plaats voor zijn eigen plezier. Want Ducasse, gek op de Provence, kwam hier op zijn vrije dagen graag motortochten maken en zocht een sfeervol overnachtingsadres.

Chef Christophe Martin in hotel Bastide des Moustiers

Tegenwoordig staat Ducasse hier uiteraard niet zelf achter de pannen, die eretaak wordt waargenomen door een van zijn protegees, Christophe Martin (foto hierboven). Sinds 2012 bewaakt deze talentvolle chef de ster van het hotel-restaurant.

De keuken is meer dan lokaal: vrijwel alle groenten en kruiden komen uit de moestuin en de kassen naast het hotel. Volgens mijn vrienden geweldig om te zien, al die blozende tomaten, courgettes, slakroppen en bossen rozemarijn op loopafstand van het terras waar je net goddelijk hebt zitten eten!

Moestuin van de Bastide des Moustiers

Sowieso kun je mooi wandelen in het grote park rondom het hotel. Vol lavendel en geurige kruiden en er lopen ook paarden en herten rond. En daarna bijkomen aan het elegante zwembad…

Zwembad van Bastide des Moustiers

Hou maar op, ik weet genoeg. La Bastide de Moustiers is zojuist naar de top van mijn Provence-wenslijst geklommen.

Kamers vanaf €215-€410, Menu’s in het restaurant met 1 ster, €60-€76, grillades €58, www.bastide-moustiers.com

PLUS+

– Perfecte ligging met veel moois in de buurt. Zoals de Gorges du Verdon, het azuurblauwe kunstmeer Sainte-Croix, het Plateau van Valensole (lavendel-mekka!), Moustiers-Sainte-Marie en andere pittoreske dorpen zoals Quinson en Tourtour.
– De 2 suites hebben een eigen open haard en alle kamers hebben airco.
– Indrukwekkende wijnkaart in het restaurant, met zeker 300 wijnen.
– Heerlijk decadent: in de hoteltuin is er een landingsplaats voor helikopters.

LEES OOK:
Ducasse’s hotel in een oud klooster

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *