frankrijk.nl

Lunchadres in Parijs voor culi’s

Le Comptoir de la Gastronomie (sinds 1894!) is een van onze favoriete lunchadressen in Parijs. Na afloop kun je in de bijbehorende speciaalzaak boodschappen doen voor thuis en daarna doorlopen naar drie geweldige kookwinkels in de buurt.

Het restaurant-gedeelte van Le Comptoir de la Gastronomie is no-nonsense, klein met houten tafels en stoelen. En altijd vol. Met locals en toeristen, al is het zeker geen toeristenfuik. Op de kaart staan vlees en vis. En ook de zogenaamde klassiekers van het restaurant: foie gras, slakken en kaviaar. Hier kom je in de winter voor smakelijk stoofvlees, in de zomer voor een sappig kippenpootje op een bedje van groenten.

Le comptoir de la gastronomie: restaurant and kookwinkel

Épicerie fine: ouderwetse kruidenierswinkel

Na de lunch volgt steevast een bezoek aan de winkel die via het restaurant te bereiken is. Zie hier maar eens weg te gaan. Blikjes paté, foie gras, fijne vleeswaren, potjes truffel, wijnen en champagne liggen hier hoog opgetast. Met een gevulde maag en een gevulde tas verlaten we Le Comptoir de la Gastronomie.

Le comptoir de la gastronomie in Parijs
Wijk met kookwinkels

Wandel je de winkel uit, sla dan meteen rechtsaf: op de hoek van dezelfde straat zit La Bovida (36, rue Montmartre) een winkel vol keukengerei. Weer iets verderop zit er nog een: A. Simon (48 rue Montmartre)ook dit is een hele oude speciaalzaak, geopend sinds 1884. En vanaf A. Simon is het een kleine wandeling naar nog zo’n fijne kookspullenwinkel: E.Dehillerin (18-20 Rue Coquillière). Parijs is écht een kookwalhalla !

Le Comptoir de la Gastronomie, voorgerecht+hoofdgerecht €14,50, voorgerecht+hoofdgerecht+dessert €18, stokbroodjes om mee te nemen vanaf €4,50.

Le comptoir de la gastronomie, lunchadres in Parijs

Foto’s: Nicky Bouwmeester

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.