frankrijk.nl

Parijstip: vintagewinkel Hermès en Chanel

Les 3 Marches de Cathérine B. in Parijs is al 23 jaar een vaste stop voor modekenners. De eigenaresse van dit ultieme vintage-adres in de wijk Saint-Germain-de-Prés is bekend door haar unieke verzameling tassen, sjaals en kleding van Hermès en Chanel.

DE WINKEL(S):
Les 3 Marches de Cathérine B., dat is de naam van 2 vintageboetieks naast elkaar in een charmant straatje in Saint-Germain-des-Prés (op nr. 1 en nr. 3 van Rue Guisarde), vlak bij de kerk van Saint-Sulpice.

les-3-marches-de-Catherine-b-vintage-winkel-hermes-en-chanel-in-parijs-2

DE COLLECTIE:
Sinds 1994 verkoopt eigenaresse Catherine B. hier exclusieve accessoires en kleding van Hermès en Chanel, hoofdzakelijk uit de jaren 60 tot 90. Alles is authentiek, want deze kenner pur sang herkent een neptas al op afstand. Vooral de boetiek op nummer 1 is indrukwekkend. Piepklein – je kunt je bijna niet omdraaien – maar tot de nok toe gevuld met enkele van de beroemdste tassen ooit. De Kelly en Birkin van Hermès liggen hier naast de 2.55 van Chanel in alle kleuren en leersoorten. In de kledingwinkel een deur verder kom je behalve rokken van Hermès en klassieke Chanel-jasjes ook ski’s of tennisrackets van het laatsgenoemde merk tegen.

les-3-marches-de-Catherine-b-vintage-winkel-hermes-en-chanel-in-parijs-1

HET BUDGET:
Hoog helaas.. vooral de tassen en de zijden sjaals zijn echte collectors items. Catherine B. heeft bijna alleen zeldzame modellen uit gelimiteerde series, dus de meeste van de tweedehands tassen zijn net zo duur als nieuwe modellen van Hermès en Chanel.

VOOR WIE:
Voor iedereen die van mode houdt! Ook als je niet van plan bent €300 euro neer te tellen voor een vintage carré van Hermès is het leuk om rond te snuffelen tussen al deze modeklassiekers. De kleding is wat minder duur. Bovendien bevind je je in goed gezelschap. Stilisten van beroemde modebladen zijn hier kind aan huis en Inès de La Fressange is een van de vele beroemde klanten uit de wijk.

Tekst & foto’s: Nicky Bouwmeester Openingsbeeld: CC/Twiga269-FEMEN (Hermès-tassen)

LEES OOK:
5 heerlijke hotels op de Rive Gauche
Stijltips van 2 bekende Parisiennes
Hotel voor wannabe Parisiennes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *