frankrijk.nl

GROETEN UIT… Aix-les-Bains

Carole ging voor werk naar de kuurplaats Aix-les-Bains maar kwam terug met opvallend veel leuke adressen. Goede restaurants, de beste patisserie, een heerlijk hotel aan het meer… Erg hard gewerkt, Carole?

Groeten uit Aix-les-Bains kaart

Aix-les-Bains, 5 juni 2014

Bonjour les filles!

Ik neem de tijd om jullie de groetjes uit Aix-les-Bains te sturen. Geen vakantie voor mij daar, ik gaf een workshop over social media-trends aan reisprofs uit de regio. Maar ik kan geen stad bezoeken zonder een paar leuke adresjes te verzamelen ; -)

Aix ligt aan het mooie Lac du Bourget en is ook bekend om zijn bronwater dat een genezende werking zou hebben. Een echt kuuroord dus met thermaalbaden en spa’s. Ik had jammergenoeg maar 5 minuten om te genieten aan de rand van het meer voordat ik weer vertrok vanuit Genève. Quel bol d’air! Ik wilde niet meer weg.

Hierbij de adresjes die ik tijdens mijn verblijf spotte:

Restaurant Le 59 in het centrum van Aix. Heerlijke seizoensgerechten van verse lokale producten, met een Aziatische draai en fijn gepresenteerd. Ik ben pescotariër en ze pasten de menukaart compleet voor me aan! Perfectie zonder sterren, de prijs-kwaliteitverhouding klopt 100%. Vanwege slecht weer hebben wij helaas niet van het terrasje kunnen genieten. Volgende keer!

Groeten-uit-aix-les-bains-restaurant-3 – 3 leuke adressen in Rue Albert 1er: restaurant Chez Les Copains, wijnwinkel La Réserve met een table d’hôtes en wijnbar Vintage waar je ook tapas kunt eten. (grappig, dit laatste adres heeft een horscoop op de menukaart. Ik ben schorpioen en weet nu waarvan ik hou!)

Restaurants in Aix-les-Bains

– Gourmands opgelet: de beste brood- en banketbakker van Aix is volgens mij: Boulangerie Sabourdy. Ik ontdekte dit adresje kort voor ons diner, dus ik heb zelf niets kunnen proberen maar de etalage zag er geweldig uit. Er kwam net een greeter (een local die vrijwillig gids is) naar buiten met 2 chique Japanse vrouwen en die zeiden: ‘De beste patisserie van Aix, you will love it!’

Beste patisserie van Aix-les-Bains

– Vlak naast het meer slapen kan in hotel Les Suites du Lac: het gevoel van Miami in een Belle Epoque-omgeving! En in een dorpje boven Aix-les-Bains ligt b&b La Ferdinette, rust en charme in een prachtige savooise villa met 3 kamers en in de tuin is er een leuke gîte voor 4 pers.

In deze brief kan ik mijn adresjes in Annecy en Chambéry niet meer kwijt. Maar daar heb ik ook mooie tips, een andere keer!

Tot snel mesdames,

Bises, Carole

PS Op de ansichtkaart: Les Suites du Lac (rechtsboven) en La Ferdinette (daaronder) !

 

3 reacties op “GROETEN UIT… Aix-les-Bains”

 1. Nicky schreef:

  Dank Dorine, dat ziet er zeker fijn uit!

 2. Doraine schreef:

  Hoi Carole,
  Ook erg leuk en betaalbaar restaurant op een prachtige plek aan het meer: Le Saint Inn in Brison-Saint-Innocent, vlak bij Aix-les-Bains. “Mon favori” en je kunt er ook heerlijk zwemmen, op een ligstoel liggen als je wilt of gewoon lekker met je handdoek op het gras.
  Prochaine fois?
  Groetjes,
  Doraine

 3. Carole schreef:

  Ja heel hard gewerkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *