frankrijk.nl

De duurste hotelkamers van Parijs

Een suite van €25.000 per nacht? De gemiddelde kamerprijs van een hotel in Parijs is met €240 al niet goedkoop te noemen. Maar in de luxe vijfsterrenhotels en palaces van de hoofdstad gaat het om heel andere bedragen.

Prince de Galles: vanaf €11.500/nacht

Naam hotelkamer: Appartement parisien
Bijzonderheden: Voor dit bescheiden bedrag kun je overnachten in een duplex in art-decostijl, met 2 zitkamers, 2 slaapkamers, een keuken en een eetkamer op steenworp van de Champs-Elysées. Met exclusieve butlerservice, een panoramisch terras en 2 gratis flessen water op de kamer (zo vermeld de website genereus :-)!

Hotel Prince de Galles in Parijs

Shangri-La Hotel Paris, €18.000/nacht

Naam hotelkamer: La Suite Shangri-La
Bijzonderheden: Zonder twijfel de hotelkamer met het riantste uitzicht op de Eiffeltoren, te bewonderen vanaf een privé-balkon van 100m2. Binnen gaat het door met de luxe in de vorm van onder meer een gigantische zitkamer en een marmeren badkamer met jacuzzi, flatscreen en gouden deurknoppen. Voor kleinere beursen beginnen de kamers in dit hotel met meer dan 350 man personeel al bij €750.

Hotel Shangri in Parijs, uitzicht op de Eiffeltoren

Mandarin Oriental, €20.000/nacht

Naam hotelkamer: Suite Royale Mandarin
Bijzonderheden: Ook niet mis, het panoramische uitzicht van 360 graden vanuit dit somptueuze penthouse. Het ligt op de bovenste etage van een historisch pand op de luxe winkelstraat Rue Saint-Honoré. Behalve 2 slaapkamers en een riante salon met terras, heeft deze suite een eigen bar en privé-sportzaaltje. Ook de gigantische badkamer heeft een moderne stijl, met verwijzingen naar art deco.

Hotel Mandarin Oriental: Suite

Le Bristol, €24.000/nacht

Naam hotelkamer: Suite Impériale
Bijzonderheden: Uiterst klassiek Frans met 18e-eeuwse meubels, veel goud, marmer en velours. Hoewel het er stijf uitziet is dit een van de populairste hotels in Parijs bij bekende politici, filmsterren en zelfs rocksterren – zoals de Rolling Stones, die hier een paar jaar geleden een volle maand verbleven. Dat was niet in de Suite Imperiale van 300 m2, want daarin heb je slechts 2 slaapkamers, weet David Beckham, die hier wel logeerde. Om de kamerprijs in een context te plaatsen: weet dat Le Bristol jaarlijks meer dan €600.000 uitgeeft aan bloemen.

Hotel le Bristol in Parijs

Le Royal Monceau, €25.000/nacht

Naam hotelkamer: Présidentielle Katara
Bijzonderheden: Dit hotel vlak bij de Arc de Triomphe is een paar jaar geleden helemaal gerestyled door Philippe Starck en dat heeft een eigentijdse, understated soort luxe opgeleverd. Zo zijn de enorme flatscreen televisies verstopt achter grote wandspiegels en is het interieur van elke kamer uniek, met verzamelde kunstwerken, salontafelboeken en muziekinstrumenten. Het summum zijn de presidentiële suites die een directe lift hebben naar de hotelspa van Clarins, waartoe gasten van deze kamers onbeperkt toegang hebben.

Hotel le Royal Monceau in Parijs

Four Seasons Hotel George V, € 25.000/nacht

Duurste hotelkamer: Suite Royale
Bijzonderheden: Vlak bij de Champs-Elysées en de Arc de Triomphe ligt het beroemde George V, ooit opgekocht door het Four Seasons, tegenwoordig in handen van de Arabische prins Al-Wahid. Ook dit vijfsterrenhotel is klassiek en nogal uitbundig ingericht, met in de 245m2 grote suite Louis XVI-meubels, gouden kroonluchters, een open haard, een marmeren badkamer met hammam en aparte toiletten voor visite.

Suite in Hotel George V

Plaza Athénée, €18.000/nacht

Naam hotelkamer: Suite Royale
Bijzonderheden: Dit bekende palace met een sterrenrestaurant van Alain Ducasse is in 2014 totaal gerenoveerd. ‘Gewone’ chambres supérieurs kosten sindsdien €1.290 per nacht. Maar de Suite Royale van 450m2 begint pas bij €18.000 per nacht. Daarvoor hebben vaste gasten onder meer een gouvernante tot beschikking die hun kleren (met behulp van foto’s) exact zo terugplaatst in de kast als tijdens een eerder bezoek. Ook staat er een flesje champagne voor je klaar met de complimenten van het huis…

Hotel Plaza Athénée in Parijs

3 beroemde Parijse palaces die ook in dit rijtje thuishoren zijn: Le Crillon (nu voor langere tijd gesloten wegens renovatie), The Ritz (in juni 2016 heropend met diverse suites van €25.000/nacht) en The Peninsula Paris, sinds eind 2014 een nieuwe ultraluxe aanwinst voor de hoofdstad.

Tekst: Nicky Bouwmeester

LEES OOK:
Hotelsterren: wat betekent het nou echt?
De somptueuze luxe van The Peninsula in Parijs
Piscine Molitor, luxehotel in een artdeco-zwembad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *