frankrijk.nl

Topcharme: een paleis als hotel in Ajaccio

Ajaccio is voor vele vlieg- en bootpassagiers start- en eindpunt van een vakantie op Corsica. Met Palazzu U Domu als logeerplek in het oude centrum dompel je je meteen onder in het historische karakter van deze stad.

Ajaccio toont zich zoals een havenstadje zou moeten zijn. Kleine straatjes, gekleurde oude huizen en een haven waar imposante ferryboten en cruiseschepen overgaan in vissersbootjes met vrolijk gekleurde vissersnetten.

Hotel-Palazzu-U-Domu-Corsica-exterieur

Het huis van een graaf

Bij Palazzu U Domu is sprake van een andere mooie combinatie. Hier vermengt historie zich met design. Zodra ik het oude statige herenhuis betreed – de voormalige woning van graaf Pozzo di Borgo – overkomt me een sereen gevoel. Er is gebruik gemaakt van moderne kleuren die heel goed passen bij de klassieke details van het hotel. Grote blikvanger is het trappenhuis; met elke trede die je bestijgt stap je een stukje verder de geschiedenis van Corsica binnen.De imposante muurschilderingen verbeelden sterk vergrote details van schilderijen van – uiteraard – Napoleon (geboren in Ajaccio!), kardinaal Fesch en Napoleons moeder.

interieur-hotel-Palazzu-U-Domu

De kamers brengen je weer terug naar het heden: rustige kleuren, zalige boxspring met spierwit dekbedovertrek en strakke badkamer. De prijs van de kamer wordt met name bepaald door de ligging (wel of geen uitzicht?) en de vierkante meters. Ik geef de voorkeur aan het uitzicht van het moment. Via de bar-lounge loop ik de gesloten achtertuin in met een loungeterras tussen twee prachtige palmbomen.

Binnentuin-Palazzu-U-Domu-Ajaccio

Omdat dit aan de achterzijde van een oud appartementencomplex grenst, kan ik als terrasganger bijna voyeuristisch genieten van twee keuvelende oude dames op drie hoog, die even wat bijkletsen tussen het wasgoed.

Buurtjes kijken neer op gasten in Palazzu U Domu

Zie hier de grootste charme van dit hotel: je zit midden in authentiek Ajaccio! Slenter door de wirwar van kleine straatjes zoals de Rue Roi de Rome (vol restaurants) of loop de straat uit naar de vissershaven. Langs de kade zijn er talrijke terrasjes. Laat je niet misleiden door de plastic stoeltjes want hier kun je de lekkerste moules-frites bestellen voor nog geen €15 !

Oude haven van Ajaccio

Mijn advies: neem de tijd voor 1 of 2 nachtjes Ajaccio als je naar Corsica gaat. Tussen het grote aanbod van zakelijke en nogal wat oubollige hotels is Palazzu U Domu een goed begin of eind van je reis op Corsica. Wil je Palazzu U Domu boeken, bijvoorbeeld in combinatie met een rondreis per auto, check dan de site van Het Frankrijk Huis.

PLUS +
– Het hotel kan desgewenst een boottrip voor je organiseren naar de strand of de Iles Sanguinaires. Er is overigens ook een klein zandstrandje op loopafstand, vlakbij de citadel.
– De meeste highlights van downtown Corsica – zoals de haven, de markt en Maison Bonaparte – zijn lopend te bereiken

MIN –
– Weinig tot geen parkeergelegenheid in de directe omgeving. Het hotel beschikt over max. 5 (betalende) plaatsen in de privéparking dus reserveer tijdig!

Tekst: Josee Schouten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *