frankrijk.nl

Tenthuisjes op palen in de Dordogne

In je tent gewekt worden door het fluiten van de vogels en daarna de trap aflopen om in de keuken een kopje koffie te zetten… Klinkt raar, maar het kan! Huttopia heeft een nieuwe natuurcamping in de Dordogne. Niet alleen de plek is bijzonder, de (glamping!) accommodaties zijn dat ook.

Het is geen tent. Het is geen huisje. Het is een Cahutte, een tent-huisje! Bij Huttopia weten ze wat sfeervol kamperen is, deze natuurcampings zijn niet voor niets een begrip in Frankrijk. De insteek is duurzaamheid en dat zie je meteen aan alle mooie houten gebouwen en accommodaties van natuurlijke materialen. De eerste twee Huttopia’s zijn in 2005 geopend in Versailles en in de Touraine, inmiddels zijn er 7 Franse locaties, waaronder een hele mooie in de Drôme provençale (dat uitzicht!).

natuurcamping en gmaping in de Dordogne bij Huttopia

Tenthuisjes met veranda

De nieuwste Huttopia-camping ligt in de Dordogne, op een terrein van 20 hectare midden in het beschermde Fôret de Lanmary, een prachtig bos vol varens, orchideeën, sparren en eikenbomen. Je kunt hier slapen in verschillende accommodaties zoals Canadese tenten, blokhutten en ook de genoemde Cahutte. Wat daar zo leuk aan is? Nou, dit mooie tenthuis op palen biedt comfort als het tegenzit met het weer. Dankzij de beschutte benedenverdieping van hout, waar ook een keuken, een kleine badkamer en een houtkachel is. Maar tegelijkertijd geniet je nog steeds van het avontuurlijke gevoel van kamperen, dankzij het slaapgedeelte onder de grote tent op de bovenste verdieping van het bouwwerk. Daar word je dus alsnog gewiegd door de wind en hoor je de ritselgeluiden uit het bos terwijl je inslaapt onder een warm dekbed!

Huttopia natuurcamping terras Dordogne

Huttopia natuurcamping
Milieuvriendelijke glamping
Behalve de Cahutte, is ook de Trappeur-tent een aanrader. Een safaritent in een luxe versie, met een badkamer, een wc en een houtkachel in de tent. Alle accommodaties en gewone standplaatsen (dat kan ook) liggen ver uit elkaar om het puur-natuurgevoel te bewaren. Om diezelfde reden zijn de twee kleine zwembaden met een peuterbad aan het oog onttrokken door een houten omheining. En terwijl de kinderen plonzen kunnen pa en ma een drankje drinken op het hoge terras op palen, met super uitzicht op het bos.

Huttopia-natuurcamping-tenten-bolderkar-Dordogne-glamping-Frankrijk

Huttopia-natuurcamping-terras-Dordogne-glamping-Frankrijk-2

La Cahutte (5 pers.), €97-€152/nacht, La Trappeur (5 pers.) €82-€137/nacht, afhankelijk van seizoen, prijzen incl. handdoeken en beddengoed.

PLUS+

  • Geen auto’s op het terrein, die blijven op de parkeerplaats bij de ingang. Je krijgt een trekkar ter beschikking voor de bagage.
  • Plek ziet er echt heel natuurlijk uit: midden tussen de bomen en geen asfalt te vinden.
  • Mogelijkheid om een ontbijtje te laten bezorgen bij de tent.

MIN-

  • Op 10 km ten noordoosten van Périgueux, dus niet heel dicht bij de bekendste grotten en kastelen van de Périgord (50 min rijden tot de Dordogne-vallei).
  • Expres geen wifi! Volgens de Huttopia-filosofie moet je loskomen van het drukke gewone leven en alleen genieten van de natuur (en groot gelijk hebben ze, al zullen niet alle meereizende tieners dit waarderen!).

Tekst: Nicky Bouwmeester Foto’s: Huttopia R. Etienne

Huttopia Natuurcamping zwembad Dordogne glamping Frankrijk
Huttopia natuurcamping cabane Dordogne glamping Frankrijk La Cabane

LEES OOK:
5 hippe natuurcampings in het groen
5 glampings met spectaculair uitzicht

Algemeen 728x90

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *