frankrijk.nl

Leuke slaapadresjes in Bordeaux

“We gaan daar en daar naartoe in Frankrijk, weten jullie nog een leuk hotelletje?” Hoe vaak ons die vraag gesteld wordt? Heel vaak! Dus toen Josee dit voorjaar afreisde naar Bordeaux werd ze een ‘girl-on-a-mission’, op zoek naar bijzondere slaapadressen in de oude stad.

Boutique Hôtel

Als je het Boutique Hôtel binnenstapt word je meteen aangetrokken door de prachtige klassieke trap van dit voormalige herenhuis. De inrichting is een mix&match van klassiek en modern. Hoge plafonds, originele kastdeuren, strakke badkamers, designmeubilair, boxspringbedden en mooie zwart-witfoto’s aan de wand.

Boutique hotel in Bordeaux

En – zoals het een echt ‘boetiek’ hotel betaamt – is het meubilair te koop! Dit kleinschalige adres met 21 kamers heeft ook een leuke wijnbar en er is een mooie lichte serre met patio, voor ontbijt of de zondagsbrunch.

 • Prijzen:  tussen €300 en €450 per 2 pers. kamer
 • Adres: Boutique Hôtel, 3 rue Lafaurie de Monbadon, 3300 Bordeaux
 • Website: hotelbordeauxcentre.com. Info en boeken.

La Cour Carrée

Nog zo’n hotelletje met karakter: La Cour Carrée. Je loopt letterlijk de historie in (en op) dankzij de authentieke, gepokt-en-gemazelde stenen trap die naar de 2 etages leidt. Maar verder is het modern wat de klok slaat. De kamers hebben een Mondriaan-achtige setting: zwarte vloer, witte muren, gekleurd meubilair in primaire kleuren en in het midden van dat alles een zalig groot wit bed.

Hotel La Cour Carrée in Bordeaux

Een vrolijke, haast speelse interpretatie van de moderne twist, net  zoals de badkamer met glazen wand naar het slaapgedeelte. De naam van het hotel verwijst naar de ieniemienie patio van 16m2. Ideale ontbijtspot bij mooi weer!

 • Prijzen: vanaf €100 per 2 pers. kamer
 • Adres: La Cour Carrée, 5 rue de Lurbe, 33000 Bordeaux
 • Website: lacourcarree.fr . Info en boeken.

Hôtel de Sèze

Ga je op zakenreis of wil je gewoon op chique maar niet over de top dan is Hôtel de Sèze een goeie keuze. De ligging is perfect, centraal op Place Tourny en bij het Grand Theâtre. Na een grondige renovatie is dit viersterrenhotel heropend in 2012. Er zijn 54 kamers, die gaan van Classique, Superieur tot (super de) Luxe. Het verschil zit ‘m zoals vaak in de vierkante meters, wat je in dit hotel vooral terugziet in de kastruimte – van bijna niet tot heel erg veel – en grootte van de badkamer.

Hotel de Sèze in Bordeaux

De stijl die overheerst is klassiek. Denk Louis XVI-fauteuils, baldakijnbed en aristocratisch leliebehang. Voeg daar een dominante kleur aan toe zoals rood of roze en voilà:  zie hier de stijl van Sèze. Voor wellnessliefhebbers fijn te weten dat er een kleine spa is in het souterrain. Gratis voor de gasten, tenzij je de goedkoopste kamer hebt geboekt.

 • Prijzen: vanaf €250 per 2 pers.kamer (maar check de promo’s op de website!)
 • Adres: Hotel de Sèze, 23 allée de Tourny, 33000 Bordeaux
 • Website: hotel-de-seze.com. Info en boeken.

Hôtel Particulier

In een brede straat met statige panden duidt een klein bordje naast 2 enorme deuren de entree naar Hôtel Particulier. He, wacht eens even, hôtel particulier is toch de Franse benaming voor een patriciërshuis? Klopt, maar hier staat Particulier ook voor Bijzonder, want in dit megagrote herenhuis (anno 1850) vind je vijf prachtige kamers met een opvallende stijl.

Hotel Particulier in Bordeaux

Thomas en Alizée, broer en zus, bundelden 8 jaar geleden hun talenten om hier een comfortabel en uniek onderkomen te creëren. Het zijn bijna appartementen die de sfeer van weleer uitademen – inclusief het geluid van krakend parket. Het designmeubilair en de kekke accessoires, ook in de gang en ontbijtkamer (let op de lampen!) zorgen voor een creatieve schwung. Er zijn zelfs kamers met een aparte kinderkamer!  Onlangs werd er beneden een bescheiden wijnbar-annex-proeverij-annex-winkel geopend. Want ja, ook al heb je het gevoel in een Parijs’ appartement te zijn beland, dit is toch echt Bordeaux!

 • Prijzen: vanaf €179 per kamer (maar check de promo’s op de website)
 • Adres: Hôtel Particulier, 44 rue Vital Carles, 33000 Bordeaux
 • Website: lhotel-particulier.com. Info en boeken.

Elders in op de site kun je ook de ervaringen lezen van Josee in het trendy Mama Shelter Hotel in Bordeaux en die van Carole in het hipsjieke Yndo Hotel. Ook gingen zij op zoek naar bijzondere B&B’s in de stad, lees alles over hun fraaie ontdekkingen.

LEES OOK over onze favoriete eetadressen in Bordeaux en de door ons gespotte leuke winkeladressen en nieuwe hotspots in deze gezellige stad. Daarnaast geven we tips om de stad met de fiets te verkennen.

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten en hotels.

 

3 reacties op “Leuke slaapadresjes in Bordeaux”

 1. Natasja Wielandt schreef:

  We sliepen begin mei in Au Coeur de Bordeaux. Ook een aanrader! http://www.aucoeurdebordeaux.fr/

 2. Nicky schreef:

  Ziet er erg leuk uit!

 3. Karen Boulede schreef:

  Eén van onze favorieten is: Une chambre Chez Dupont: een B&B horend bij het gelijknamige restaurant en bistrot op de hoek van de straat Rue Notre Dame in de leuke wijk Les Chartrons!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.