frankrijk.nl

GROETEN UIT… Roscoff

Nicky is een lang weekend op persreis in Roscoff, een kustplaats in Noord-Bretagne. Paradijselijk, als we haar mogen geloven! Vooral Ile de Batz, een relatief onbekend eiland vlak voor de kust met een authentieke sfeer en een tropische verrassing.

Groeten-uit-Roscoff-en-Ile-de-Batz-1

Ha Josee en Carole,

Drie dagen in Roscoff, aan de noordkant van Finistère, en ik ben op slag verliefd geworden op deze plek. De sfeer, de mensen, de frisse lucht… Ik geloof niet dat ik eerder zo’n opvallend zilte zeelucht geroken heb. We logeren in een charmant klein hotel aan de haven, Hôtel du Centre/Chez Janie, met een eigen restaurant en een superuitzicht. Roscoff is een sfeervolle plaats, met romantische huizen van graniet en overal exotische planten (Golfstroom!). Gisteren hebben we de boot gepakt naar Ile de Batz, een eiland dat hier vlak voor de kust ligt. In een woord: paradijselijk! De minst bekende van alle bewoonde Bretonse eilanden en daardoor nog heel authentiek, met een dorpse sfeer en onaangetaste natuur. Vooral de stranden aan de noordkant van het eiland zijn mooi. Heel bijzonder is ook de botanische tuin George Delaselle. Met cactussen, palmbomen en andere tropische gewassen op een puntje van het eiland, omringd door de azuurblauwe zee. En Carole, ik heb hier in een crêperie zojuist de lekkerste galette ooit gegeten, met roze Roscoff-uien en Bretagne kreeft!! Niet te geloven: de kreeftvangst is hier op het moment zo goed, dat ik ze voor 10 euro per kilo de supermarkt heb zien liggen!

 A bientôt!

(als ik ooit nog besluit terug te komen :-  )

 Nicky

Meer informatie over mooie plekken in Bretagne: www-bretagne-vakantie.com

Groeten-uit-Roscoff-en-Ile-de-Batz-3

3 reacties op “GROETEN UIT… Roscoff”

 1. Eric LE BOLES schreef:

  Bedankt voor de complimenten over Ile de Batz of Enez Vaz in Bretoens! Deze Eiland is toch een beetje oranje getint, de helft van mijn familie woont daar en mijn kinderen werken en wonen in Amsterdam en ik ben zelf net terug naar Frankrijk maar mijn ouders wonen nog op deze Eiland en mijn 3 tanten en heleboel neven en ichtjes… De wereld is klein!
  Kénavo (tot ziens in Bretoen).
  NB: Roscoff (Rosko) is de grootste Krab/kreeft haven van Frankrijk maar jammer genoeg worden de Langouste zeldzaam!

 2. Nicky schreef:

  Neem wel een langouste voor je mee Andy, die zijn nog n slagje groter (en ook tien x duurder: 100 euro per kilo heb ik me laten vertellen!)

 3. Andy Arnts schreef:

  Wat een leuk idee om een reisverslag in deze brief/mailvorm te publiceren. Enneh Nicky, mocht je nog plaats in je koffer hebben voor een extra kreeft, denk dan eens aan mij…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.