frankrijk.nl

Appartementen in Ibiza-stijl op Corsica

Het ligt niet voor de hand om in het traditionele visserstadje l’Ile-Rousse een bijna Ibiza-achtige residence te openen. Anne Marie Orticoni durfde het aan, met haar oase van kleine spierwitte villa’s: Le Clos de Saint Paul.

De setting is onbetwist mediterraans. Een kleine witte wereld, aangevuld met de vrolijke kleuren van bougainville, rozen en het azuurblauwe water van het zwembad. De 7 villa’s die verspreid liggen in de tuin bevatten elk 2 appartementen voor 2 tot 6 personen.

Clos Saint Paul, vakantiehuizen in Ile Rousse op Corsica

Ook binnen overheerst wit en dat maakt het gebruik van fel gekleurd meubilair en accessoires in of turquoise, paars, of geel extra opvallend. Ben toch wel nieuwsgierig wat haar inspiratiebron voor deze look is geweest. Eigenaresse Anne Marie Orticoni vertelt me dat ze zich met haar grafische achtergrond heeft laten inspireren door de kleurenwaaier van Pantone. Wit als basis is haar associatie met puur, zuiver, eigen, schoon. De extra kleur is dat wat het leven je biedt, letterlijk wat kleur aan je leven geeft. Deze welhaast filosofische gedachte onderstreept het feit dat Le Clos de Saint Paul een uniek adresje is in het aanbod van veelal traditionele hotels en vakantieparken in deze omgeving.

Interieur van le clos Saint Paul op Corsica

Boodschappen op de fiets

Als echte Hollandse valt mijn oog meteen op een paar fietsen. Als gast mag je ze lenen bijvoorbeeld om wat boodschappen in het centrum (op 800 meter) te doen. Maar wil je een heuse fietstocht maken dan geeft ze je liever het adres van een goede fietsverhuurder. En zo heeft ze nog veel meer tips, voor bijvoorbeeld lekkere visrestaurants of de typische Corsicaanse keuken. Ook de geheime strandjes kent ze op haar duimpje en ze weet precies hoe je er kunt komen. Maar dat gaan wij natuurlijk niet vertellen!

Fietsen van Le Clos de Saint Paul in Ile Rousse Corsica

PLUS+

• Families met kleine kinderen kunnen vooraf ook een kinderbed en hoge kinderstoel reserveren (ca. €30)

MIN-

• Het hoofdstrand van l’Ile-Rousse ligt op 900 meter: eigenlijk te dichtbij voor de auto, maar te ver om te lopen met kleine kinderen en spullen. Houd daar rekening mee!

Tekst: Josee Schouten

Josee bezocht dit hotel in samenwerking met Het Frankrijk Huis in het kader van een rondreis door Corsica, zij kunnen je ook verder informeren over prijzen en beschikbaarheid.

Algemeen 728x90

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *