frankrijk.nl

Shoppen in Bordeaux

Shopaholics op reis willen eigenlijk maar één ding weten: waar moet ik zijn? In Bordeaux ging Josee op zoek naar opvallende, creatieve en klassieke adresjes, die niet mogen ontbreken op je shoppinglijst.

WIJK SAINT-PIERRE

De wijk Saint-Pierre is populair bij zo’n beetje alle rangen en standen. Zij die geld hebben zie je in de meest luxe winkelstraat van Bordeaux, de Cours de l’Intendance. Dit is de plek voor merken zoals Max Mara, Façonnable, IKKS en Massimo Dutti. Voor een treetje lager duik je Rue Sainte-Catherine in, met 1,4 km de langste winkelstraat van Bordeaux. Hier tref je de winkels Zara, Mango, H&M en alle andere bekende merken. Verrassendere boetieks vind je in het hart van de wijk, in straatjes zoals Rue des Trois Conils, Rue du Pas Saint-Georges, Rue des Remparts en Rue de la Porte Dijeaux. Hier zit een leuke variëteit aan kleding-, vintage- en designerwinkels. Ook rond la Grosse Cloche, een prachtige middeleeuwse poort, zitten veel mooie cadeauwinkels en boetieks.

Niet te missen in deze straten:

Rue des Trois-Conils (haaks op Sainte-Catherine)

Confdeco: fleurige winkel met kleurrijke krukjes, lampen en vele andere interieurobjecten.

Arsenic et Vieilles Dentelles: gek op vintage? Speur dan rond in deze overvolle winkel met vintage- en tweedehands kleding (nummer 39).

Confdeco Vintage in Bordeaux

Rue du Pas Saint-Georges (straat vanaf Place du Parlement)

IDKL: net als ik een schoenenfetisjist? Stap dan absoluut binnen bij IDKL! Catherine Grenet heeft in de 15 jaar dat ze actief is al veel fans gekregen dankzij haar eigenzinnige collectie schoenen,  sieraden en tassen, die ze zelf uit Italië importeert (nummer 19).

Le petit Souk: trendy kinderwinkel met een gevarieerd aanbod van baby- en peuterkleding, accessoires voor de kinderkamer en origineel speelgoed (nummer 26).

MiSaKo: kleine winkel met leuke collectie tassen naar eigen ontwerp (nummer 29).

Mint Bazar: leuke conceptstore met betaalbare mode, accessoires, cadeaus en woonspullen. Doet beetje denken aan Sissy Boy (nummer 48).

► Pauze-momentje? Ga verantwoord lunchen bij All Day Eating of bij Karl, allebei op het prachtige Place du Parlement, over of neem een koffie bij Le Parlement.

Rue des Lauries

■ W.A.N: oftewel We Are Nothing! Er is geen enkele reden voor deze designershop om zo bescheiden te zijn. Naast de altijd leuke Freitag-tassen raakte ik ook verliefd op de tassen gemaakt van zeildoek, de staande boomstamlampen, het kunstige bestek en – humor – de blikjes geluk! (nummer 1).

Designershop in Bordeaux

Rue de la Porte Dijeaux

■ DPAM: Du pareil au même… ik ontdekte het jaren geleden in Parijs en noemde het de winkel met Oilily-kinderkleding voor HEMA-prijzen. Kleurrijk, origineel en niet duur (nummer 73).

■ Amorino: ijsje tussendoor?  Bereid je voor om in de rij te staan, maar je wachten wordt zeker beloond! Hier alleen maar huisgemaakt ijs in wel 28 verschillende smaken! (nummer 53).

■ L’Atelier d’Amaya: superklein winkeltje in zijstraatje (15, rue de Grassi) naast ijssalon Amorino, met eigen sieradencreaties, waaronder de Ibizastijl-armbandjes.

Atelier d'Amaya Dpam Amorino Bordeaux

Rue des Remparts

■ L’Autre Salon de the: voor de Bordelais een favoriet adres voor een goeie cappuccino, verse thee met uiteraard een zalig stuk taart. Check het authentieke interieur! (nummer 11)

■ Jolie Julie: alleen de naam al maakt je vrolijk! En dat houdt aan als je de winkel instapt. Het zal niet groter zijn dan 16 m2 maar op deze beperkte ruimte vind je een kleurrijke uitstalling van tassen en jurkjes. De eigenaresse Julie vertelde mij vol trots dat de meeste merken notabene van Nederlandse makelij zijn!  Zo zijn er de tassen van Noi Noi en Travelbaggies en spotte ik de gebloemde jurkjes van King Louie (nummer 58).

shoppen-in-bordeaux

WIJK CHARTRONS

Deze wijk wordt volgens insiders het nieuwe Marais van Bordeaux. Je vindt hier ook het CAPC, het museum voor moderne kunst. Ik spotte er vooral antiekwinkels, designershops, kleine meubelzaken. Zie onder een aantal leuke adresjes in de Rue Notre-Dame:

■ l’Atelier:  kleine boetiek die als het ware is ontstaan uit een ontmoeting tussen twee jonge ontwerpsters. Marie is gek van stoffen en tassen en Pascale heeft een passie voor glas en sieraden. De winkel is de showroom voor hun creaties, aangevuld met hun persoonlijke favorieten van andere designers (nummer 88).

■ O-design: interieurwinkel met prachtig sober maar o zo verfrissend meubilair uit Scandinavië en zelfs enkele lokale creaties uit Bordeaux (nummer 91).

■ Pia-Pia en Monsieur Pia-Pia: dames op de oneven zijde van de straat (nummer 71) en heren aan de even kant (nummer 72). Gewoon naar binnen gaan want je wordt blij van de leuke kledingcollectie, vrolijke schoenen, originele tassen en grappige accessoires..

Winkels in rue Notre Dame in Bordeaux

Toe aan een kleine lunch? Check in bij Bar Notre Dame met een authentiek retro-interieur (nummer 61).

Ga je met je lief naar Bordeaux en zoek je een goed compromis naast een dagje shoppen? Lees dan ook naar ons verhaal over een wijnworkshop in Saint-Emilion.

En zie hier meer leuke tips voor een weekendje in Bordeaux.

TIP1 Let op, in Bordeaux sluiten sommige winkels tussen de middag! (12.30-14.30 uur)

TIP2 Op zoek naar Franse verzorgingsproducten (zoals Avène, Vichy, La Roche-Posay)? Dit zijn de twee goedkoopste apotheken van Bordeaux: Pharmacie des Grands Hommes (1,place des Grands Hommes, ook op zondag geopend!) en Pharmacie principale (10, rue Sainte Catherine)

Tekst en foto’s: Josee Schouten

2 reacties op “Shoppen in Bordeaux”

  1. Natasja Wielandt schreef:

    Ik ga vrijdag! Heel veel zin in… Altijd blij met je tips Josee. Nog fijne eetadresjes?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *