frankrijk.nl

Mama Shelter in Bordeaux

De hipste hotelketen van Frankrijk heeft er weer een loot bij. Ook de chique wijnstad heeft zich laten verleiden door deze luxe herberg voor stadsnomaden. Josee ging er dit voorjaar een nachtje slapen.

Eerst Marseille, Parijs, Lyon en dan nu Bordeaux! In de gezellige wijk Saint-Pierre in hartje centrum laat ‘Mama’ zich zien in de voormalige Gastoren, en hoe! De bijzondere inrichting van deze gekke keten van designhotels is van niemand anders dan mede-eigenaar Philippe Starck. Hier laat hij zich van zijn meest creatieve kant zien door het ‘tegengesteld denken’ toe te passen op alle mogelijke manieren. Receptionistes met schort aan, beschilderde plafonds, zwembandjes als verlichting in de bar en een supermanmasker op je nachtkastje! Het Mama Shelterconcept is grappig, origineel en modieus.

Mama-Shelter-Bordeaux-frankrijk_nl 2

Betaalbaar designhotel

Een tweede reden om van ‘Mama’ te houden, is dat ze zo betaalbaar is. Tenminste, als je er vroeg bij bent.. Kamerprijzen vanaf €69, die oplopen volgens vraag en aanbod. Check de internetpromo’s. Ontbijt en diner (basic & bio & creatief = erg lekker!) vinden plaats in de lounge. Maar volgens de laatste info gaat binnenkort ook het dakterras open voor cocktails en diners.

Bar Mama Shelter Bordeaux frankrijk_nl

Josee-bij-Mama-Shelter-Bordeaux

Spontane muzieksessies

Maar ‘Mama’ heeft ook lokale fans en zoomt nadrukkelijk in op sociale interactie. De hippe hotel-restaurants en bars zijn erop gericht om ook bezoekers van buiten aan te trekken. In de lounges zijn kleine podia, voor spontane of georganiseerde muzieksessies met of zonder DJ. En dat muntje is goed gevallen in studentenstad Bordeaux: bomvolle tent op vrijdag- en zaterdagavond, met zelfs een wachtrij voor de deur! 

Het is duidelijk dat er met Mama Shelter een frisse wind waait door de Franse hotellerie. En als je – net zoals ik – van innovatieve concepten houdt, is daar niets mis mee!

Naschrift 2016: THE place to be in Mama Shelter – wat zeg ik – in Bordeaux is nu het dakterras. Perfecte chill/partyspot met bovendien een fantastisch uitzicht!

Prijzen vanaf ca € 109 per kamer/nacht. Meer info op : www.mamashelter.com. Info & boeking.

PLUS+
– Via de iMac op het bureau in je kamer kun je een foto van jezelf maken en die op social media plaatsen.
– Wifi en gratis speelfilms (op e iMac) in de kamers.
– Magnetronoventje en koelkast in je kamer.
– Hilarisch do-not disturb bordje! (zie onder)

MIN-
– De standaard kamers zijn klein. Tenen, let op voor de kleine transparante bedtafeltjes (auw!).
– De openbare plekken van de Mama Shelters ‘leven’, dus wie graag in een doodstille lounge een boek leest, moet elders zijn.

LEES OOK over Josee’s adresjes van gave B&B’s  en andere trendy hotels die ze al fietsend door Bordeaux ontdekte.

Tekst: Josee Schouten

LEES OOK:
Reistips voor bruisend Bordeaux
5 x lekker eten en drinken in Bordeaux
Shoppen in Bordeaux
La Cité du Vin in Bordeaux, het Guggenheim van de wijn 

Do-not-disturb-Mama -Shelter-frankrijk_nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *