frankrijk.nl

La Maison du Croque-Monsieur

Nieuw in Parijs: een hippe lunchroom met 16 verschillende soorten croque-monsieurs. En het opvallende is, dit concept rond een typisch Franse bistrogerecht moest van ver over zee komen.

Net geopend op de Boulevard Montparnasse aan de rand van Saint-Germain: La Maison du Croque-Monsieur. Een klein lunchadres met terras met enkel croque-monsieurs op de kaart. Op zich niet heel verrassend, want in Parijs openen steeds meer zaken met lichte alternatieven op de traditionele warme lunch in restaurants. Wat wel bijzonder is, is dat dit concept helemaal uit New York komt. Bij de lunchroom met dezelfde naam in Manhattan, vliegen de Franse tosti’s al twee jaar als warme broodjes over de toonbank.

Tostis-bij-maison-du-croque-monsieur-in-Parijs En nu is de beurt aan Parijs.  Volgens de eignaar zijn de verbouwingen al gestart voor een tweede adres, dat nog voor de zomer zal openen in de wijk Montorgueil. Beide Franse filialen volgen het Amerikaanse recept: 16 tosti’s met originele vullingen en opvallende namen.  Alle tosti’s zijn namelijk vernoemd naar de minnaars van de Cubaanse-Franse schrijfster Anais Nin, die in de jaren 30 met Henry Miller in Parijs woonde.

Tostis-bij-maison-du-croque-monsieur-in-Parijs2 De bekendste tosti van het huis is dan ook de Mr Henry, gevuld met ham en kaas (waarvoor je kunt kiezen uit 5 kaassoorten €7). Ook is er een Mr Lawrence (met tonijn €8), Mr Antonino (met kalkoen, provolone en cranberrysaus, €8) Mr Hugh (geitenkaas en honing, €5), Mr Gonzalo (banaan en nutella e6) en natuurlijk een Mme Anais (ham, kaas, ei en bechamel, €8).

Maandag-zondag, 9.00 uur-20.30 uur

PLUS+

– Vooral het brood zelf is erg lekker: dikke plakken zuurdesembrood voor de hartige tosti’s en witbrood voor de zoete.  Het wordt gebakken door bakker Poujauran, een bekende naam in Parijs.

– Op de toonbank vind je ook een andere Amerikaans-Franse combinatie: de cronut – het midden tussen een croissant en een donut!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *