frankrijk.nl

De grote dierentuin van Parijs

Na een jarenlange renovatie heropende het Parc Zoologique, de grote dierentuin van Parijs, weer zijn deuren voorjaar 2014. Aan de oostkant van de stad kun je nu verdwalen in savannes, regenwouden en pampas.

De rots van de Zoo de Vincennes zag er de afgelopen jaren een beetje droevig uit. De hoge nepberg torende eenzaam boven het gesloten park uit. In 2008 werden de eerste dieren verhuisd, toen de dierentuin uit 1934 letterlijk op instorten stond. Alleen de giraffen bleven achter tijdens de grootschalige renovatie die 6 jaar zou duren. De kleine dierenverblijven met tralies maakten plaats voor grote open ruimtes waar verschillende diersoorten bijeen leven. Deze nagemaakte biosferen bevatten landschappen uit Madagaskar, de Amazone, Patagonië, Europa en de Sahel.

1-Dierentuin-Parijs-Parc-Zoologique-de-Paris

Giraffen en tomaatkikkers

Ook zijn er mooie moderne gebouwen bijgekomen, zoals een gigantische tropische kas in de vorm van een watergolf van glas en staal. De herkenbare hoge rots bleef behouden en in de hele dierentuin kwamen er imitatierotsen bij, die de binnenverblijven verbergen. Via een lange slingerende wandelroute komen bezoekers van het nieuwe  Parc Zoologique de Paris langs 180 diersoorten en meer dan 3.000 verschillende planten en bomen. Leuk weetje: veel van de tropische planten uit de grote kas hebben 8 maanden doorgebracht in Nederlandse kassen, om te acclimatiseren.

Dagelijks 10.00-18.00 (half maart-oktober, in naseizoen tot 17.00 uur). Volwassenen €22, jongeren (12-25) €16,50, kinderen (3-11) €14. online kaarten €1 goedkoper. Meer informatie: www.parczoologiquedeparis.fr

2-Dierentuin-Parijs-Parc-Zoologique-de-Paris

PLUS+
– Geen tralies meer: door grote glazen wanden en subtiele houten afscheidingen lijkt het bijna of je tussen de dieren loopt.
– Er zijn grappige zeldzame diersoorten, zoals knalrode tomaatkikkers en wolapen.

MIN-
– Door de nieuwe diervriendelijke leefruimtes kan het soms even duren voordat je een dier gespot hebt :- )
– Aan de prijs, zie boven. En het kan in het weekend erg druk worden, kom dan bij voorkeur voor 10.30 uur of na 15.30 uur.

LEES OOK:

Top 25 Parijs met kinderen

Foto’s : MHN/Artefactory BTuA AJOA, AJOA en MHN/Céline Orsingher

Eén reactie op “De grote dierentuin van Parijs”

  1. Carole schreef:

    Oh en deze fotoserie past 100% met opening van de Parc Zoologique van Parijs http://www.clarisserebotier.com/#animetro

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *