frankrijk.nl

Wijnproeven bij La Winery, in de Bordeaux

Aan de rand van de Médoc, waar het ene wijnkasteel er nog (neo)klassieker uitziet dan het andere bevindt zich ook een opvallend modern wijnadres. La Winery, een uniek complex van 1000m2, omvat een wijnwinkel, een wijnbar, een restaurant en een park met moderne kunst.

Bordeaux wijn in La Winery

Aan de weg van de stad Bordeaux naar Lesparre ligt La Winery, een bij zonder adres voor wijnliefhebbers. In dit grote complex met moderne architectuur, zit onder meer een wijnwinkel met meer dan 1500 wijnsoorten (van €5 tot €1000). De nadruk ligt op wijnen uit de Bordelais en andere delen van de Aquitaine, maar ook andere wijnstreken uit Frankrijk en zelfs de rest van de wereld zijn vertegenwoordigd. Het moderne gebouw van glas en staal is heel licht en heeft een aangename sfeer.

La Winery wijncentrum restaurant

Heerlijk terras en moderne kunst in de tuin

Behalve de wijnwinkel en een wijnbar, is er ook een restaurant met terras – waar streekgerechten met een moderne twist worden gecombineerd met interessante wijnen. De oprichter en bedenker van dit complex is wijnondernemer Philippe Raoux. Hij is tevens eigenaar van het naburige Château d’Arsac en een groot kunstliefhebber. In de tuin van La Winery liet hij daarom moderne kunst plaatsen en elk jaar breidt hij de collectie uit met nieuwe aankopen. Ook zijn er regelmatig culturele activiteiten in La Winery, zoals exposities en concerten en films in de openlucht.

Hapjes in het restaurant

Restaurant Le WY (woe-zon), lunchmenu €16-22. Meer informatie: www.winery.fr

PLUS+
–   In de wijnbar kun je meedoen aan een proeverij van wijnen van 1 druivensoort, om de cépages van de Médoc goed te leren kennen.
–   Er zijn excursies per jeep excursies door de wijngaarden van het nabijgelegen Château d’Arsac.

La Winery in Bordeaux : wijn en moderne kunstFoto’s: Mireille den Hartog en La Winery

LEES OOK:
Reistips voor bruisend Bordeaux
5 x lekker eten en drinken in Bordeaux
Shoppen in Bordeaux
La Cité du Vin in Bordeaux, het Guggenheim van de wijn 

Mireille Den Hartog Gastblogger

Eén reactie op “Wijnproeven bij La Winery, in de Bordeaux”

  1. Karen schreef:

    Dit is idd een heel leuk adres! De Winery verplaatst zich zelfs op lokatie naar ons dorpje Monflanquin in de Lot-et-Garonne, niet in de laatste plaats omdat Monflanquin een belangrijke moderne kunst stichting “Pollen” (artistes en residence) heeft waar ze regelmatig mee samenwerken voor exposities bij de Winery.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *