frankrijk.nl

Franse brasserie in Haarlem

Soms hoef je niet ver te reizen om je in Frankrijk te wanen. Zo waren Carole en Josée begin maart bij de opening van het Toujours Fish & Meat in Haarlem,

Carole & Josee
In Frankrijk is het très normal dat je een écht goed diner geniet voor zo’n 30 euro met supervers en authentiek eten dat perfect is bereid. Zo’n restaurant is Toujours Fish & Meat in Haarlem. Met vlees én vis op de kaart en een interieur dat doet denken aan een Franse bistro maar dan net iets stoerder.

Toujours Fish & Meat

Wie voor de borrel langskomt, kan proeven van de steeds wisselende ‘petites amuses & croûtes’ van het huis. Zo smulden wij van een plankje charcuterie en diverse fruits de mer..

Carole had al eerder een voorproefje genomen en als echte Bretonse viel ze als een blok voor de überverse oesters, die dagelijks worden aangeleverd.  Ook de dessert zijn onvervalst  Frans, met o.a een eigengemaakte mousse au chocolat of Tarte Tatin.

oesters

Over de eigenaren

eigenaren van restaurant Toujours
De namen doen anders vermoeden maar Xiadong is echt Nederlands en haar echtgenoot Wotchao komt uit Frankrijk. Beiden hadden aanvankelijk een andere loopbaan gekozen (hij jurist, zij accountant) maar besloten het roer om te gooien en hun passie voor de horeca te volgen. Ze openden het restaurant L’Anders in Haarlem. En daar voegen ze nu deze nieuwe uitdaging aan toe. Simpelweg omdat Wotchao heimwee had naar de restaurants zoals je ze in Frankrijk ziet: vis of vlees van hoge kwaliteit dat in een eenvoudige ambiance voor een betaalbare prijs geserveerd wordt.

Toujours is zeven dagen per week geopend voor borrel en diner.

TIP: als je dit artikel uitprint of laat zien op je smartphone dan krijg je bij Toujours een gratis aperitief (een kir de cassis) 

4 reacties op “Franse brasserie in Haarlem”

 1. Else Schepers schreef:

  Josee, wat een verrukkelijk restaurant, ik heb genoten!

 2. Xiadong schreef:

  Jaaaaa kom snel langs als jullie in de buurt zijn. Vanaf 31 maart starten wij de La Semaine de Toujours:

  Elke dag bieden wij een menu knaller aan om kennis te maken met onze kaart. laat u overweldigen door de culinaire uitspattingen van chef kok Abel Pepping en sous chef Jeffrey Koman.
  Maandag: hele kreeft voor EUR 24,95
  Dinsdag: Australian Grain Fed steak voor EUR 17,50
  Woensdag: plateau fruit de mer voor 2 voor EUR 49,95
  Do t/m zaterdag: aperitivo Toujours, oester happy hour EUR 1,- per stuk, plateau charcuterie EUR 10,-
  Zondag: Early bird voordeel, EUR 29,50 keuze uit de hele kaart (entree-plat-dessert) besteld voor 18.30.

  Don’t miss this!

 3. Wesley schreef:

  Ik heb echt genoten van deze avond!

 4. Ellen Hoogeveen schreef:

  Ziet er fantastisch uit. Als ik in Haarlem ben, ga ik zeker een kijkje nemen en smullen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *