frankrijk.nl

GROETEN UIT… Le Val André

Carole was onlangs in Noord-Bretagne, om uit te waaien op de stranden van Saint-Malo, Dinard en vooral dat van Le Val-Andre. Gek genoeg is deze laatstgenoemde badplaats vrij onbekend bij Nederlanders, terwijl de plek alles heeft om reizigers te verleiden. Allez, à Breizh!

Groeten-uit-Bretagne-Le-Val-André-FrankrijkDEF
Bonjour Josee & Nicky,

Het is krokusvakantie en ik ben in Bretagne met mijn dochter.  Al de hele week mooi weer! We zijn naar het Grand Aquarium in St Malo geweest en met de Nautibus, een soort onderzeeër, onder water gegaan. Bij mijn zus in Brest bezochten we voor de derde keer Oceanopolis. Geweldig dat aquarium, altijd iets nieuws, geen wonder dat ze zo veel bezoekers hebben!

Ook wandelen en spelen we elke dag even op het strand – gevolgd door een lekkere ‘quatre heures’: koffie, warme chocolade of limonade met een stukje taart! 2 adressen voor een goede goûter in Noord-Bretagne zijn Le Balneum in Dinard en Le Recommandé in Val André.

Dinard is beroemd door de schitterende villa’s uit de Belle Epoque en nog altijd is de badplaats geliefd bij Parijzenaren. Le Val André, iets verder naar het westen, is veel minder bekend maar juist daarom een aanrader. Met goede hotels, leuke winkels, een golfbaan en een prachtig strand. Als ik er Nederlandse of Duitse vrienden mee naartoe neem dan zeggen ze altijd, waarom gaan wij nooit verder dan Erquy? Ja waarom niet inderdaad? Er zijn misschien minder campings, maar Le Val André heeft mooie vakantiehuizen en charmante B&B’s, zoals La Maison sur le Port of Villa Marguerite. Mijn geheimtip, deze plaats!

Ik heb er ook even tijd voor mijzelf gehad: een halve dag kuren in zeewater, in de moderne spa van Le Val André. Puur genieten, ook een aanrader dit adres! Ze hebben bovendien mooie hotelkamers en villa’s met zeezicht.

Bon voilà en nu terug naar Nederland!

Tot snel, Carole

 

Fotos : Carole, ODT Le Val-André (linksboven), La Maison sur le Port

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *