frankrijk.nl

GROETEN VAN… Ile Saint-Honorat

Het stilste plekje van de Côte d’Azur? Gevonden! Op Ile Saint-Honorat, een eilandje voor de kust van Cannes, hoor je alleen de wind en de meeuwen. Dat ontdekte Cathelijne, die de boot pakte en een paar dagen in retraite ging in het klooster van Lérins.

Groeten-uit-Ile-des-Lerins-Côte-d-Azur2

Salut harde werkers,

Goede tip voor als jullie échte rust zoeken aan de Côte d’Azur: ga een paar dagen lekker zwijgen in L’Abbaye de Lérins op het eilandje Saint-Honorat voor Cannes. Kom luisteren naar het gekibbel van de meeuwen, het hypnotiserende gezang van de monniken en het (iets minder stressverlagende) gesmak van de andere gasten tijdens de verder doodstille maaltijden. Om te overleven maken en verkopen de monniken behoorlijk lekkere wijn, olijfolie en citroenlikeur. En ze ontvangen dus mensen ‘en retraite’ in eenpersoonscellen tussen eeuwenoude muren. Alsof je in een film meespeelt! Twee keer per dag maakte ik mijn rondwandeling van een uur over een rotspad langs zee en vriendelijke wijngaarden, kapelletjes en citroenbomen in de februarizon. Al het moois van de Provence kruiste mijn pad. Cannes met al zijn blingbling en gedoe leek heerlijk ver weg.

Een serene groet!

Cathelijne van Vliet

Abbaye de Lérins: overnachting en volpension (3 maaltijden) €50, maximaal verblijf 7 nachten. Dagtochten per boot vanaf €13

Reisjournaliste Cathelijne van Vliet heeft 15 jaar in Nice gewoond en zij kent de Provence en de Côte d’Azur als geen ander. Tegenwoordig is ze hoofdredacteur van het kwartaalblad Leven in Frankrijk.

Gastblogger-Cathelijne-van-Vliet 

LEES OOK:
De mooiste eilanden van de Côte d’Azur

Foto’s: Cathelijne van Vliet, Abbaye de Lérins

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *