frankrijk.nl

Doe mij een villa met zeezicht

Kost dat tegenwoordig – een leuk huisje kopen aan zee of op de campagne? De Franse huizenprijzen zakken al een tijdje, dus dit kan zomaar een slim moment zijn voor de aankoop van een eigen vakantiehuis. Wij ontdekten een handige site waar je tienduizenden Franse koophuizen bijeen vindt.

Vroeger keek je in de Kampioen en pluisde je eindeloos lang de advertenties in de krant uit. Of omslachtiger nog, je moest reizen om je droomhuis in Frankrijk te vinden. Tegenwoordig kun je die huizenjacht in alle gemak uitvoeren op internet. Ausud.nl is daarvoor een uitstekend adres, want je vindt er meer dan 100.000 koophuizen in alle streken van Frankrijk. De site is een initiatief van de Nederlandse onderneemster Sylvia Tóth, die zelf al jarenlang aan de Côte d’Azur woont.

Uitzicht van anderhalf miljoen

Een uitzicht van €1,5 miljoen in de Provence

De grote verzameling van door particulieren en makelaars aangeboden appartementen en huizen wordt elke dag ververst en up-to-date gehouden. Je kunt op Ausud.nl in het Nederlands zoeken, gebruik maken van een gedetailleerde overzichtskaart en je kunt zelfs een open zoekopdracht opgeven. De prijsklasse is heel breed: van miljoenenvilla’s in de Provence tot bescheiden Noord-Franse boerderijtjes. Wij deden even net alsof geld geen enkele rol speelt en duikelden een paar interessante objecten op uit het aanbod van AuSud. Zie onder. Iemand een voorkeur?

Boerderij in de Lot
Boerderijtje in de Lot voor €420.000

Betaalbaar optrekje in de Dordogne
Domein in de Dordogne à €1.190.000

Normandisch optrekje
Normandisch optrekje in de buurt van Deauville, €2.500.000

Appartement van 28 miljoen in Monaco
Appartement van €28 miljoen in Monaco

Woonhuis in Cotignac
Provençaals woonhuis in het dorpje Cotignac, prijs €418.000

Meer informatie: www.ausud.nl

Insidertip: Als je daadwerkelijk besluit om in Frankrijk te gaan wonen dan zijn er natuurlijk tal van vragen. Die kun je vanaf nu stellen aan het team van Raad&Daad. Dit initiatief, opgezet door en voor Nederlanders in Frankrijk heeft als doel om praktische adviezen en hulp te verschaffen aan nieuwkomers in Frankrijk door middel van persoonlijk contact in de eigen taal via email en/of telefoon. Voor meer informatie kijk op raadendaad.eu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *