frankrijk.nl

GROETEN UIT… Charente

Heerlijk eten in de Charente. Je zou daardoor bijna niet meer buiten komen, merkte Nicky die er op familiebezoek was. Maar dan mis je niet alleen een heel mooi landschap en schattige dorpen, maar ook leuke adresjes. Waar je, inderdaad, ook weer erg lekker kunt eten…

Groeten uit de Charente

Salut Josee & Carole,

Ik ben een lang weekend bij mijn Franse schoonfamilie op het platteland ten noorden van Angoulême. Kennen jullie de Charente? Het landschap is nu nog winters (heerlijk die geur van haardvuren overal), maar dit deel van Frankrijk is zo mooi in voorjaar en zomer – jullie moeten echt eens komen. Zo’n romantisch glooiend landschap vol bossen en weilanden. Achter elke bocht zie je een groepje roodbruine koeien of een lief dorp met een Romaans kerkje. We hebben gisteren gegeten bij de herberg van het dorpje Bussière-Badil, net over departementsgrens, in Dordogne. Heerlijk ouderwets, met zo’n sjofele bar met plastic tafeltjes bij de ingang en daarachter ineens een sfeervolle ruimte met open haard. Vier gangen voor de lunch, erg lekker, maar daarna wil je alleen nog maar slapen, haha. In de lente wil ik gaan eten bij Moulin de la Tardoire – net buiten het plaatsje Montbron. Een nieuw, modern restaurant van een jonge chef in een verbouwde watermolen. Op een idyllische plek aan een kanoriviertje. Maar ik moet stoppen, we gaan hier alweer aan tafel :- )

Liefs, Nicky

Charente regioMoulin de la Tardoire

 

Foto’s: Nicky Bouwmeester

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *