frankrijk.nl

Droomcamping op een eiland

Op het Ile de Noirmoutier, voor de kust van de Vendée, ligt een even mooie als originele viersterrencamping, Domaine Le Midi. Je kunt er overnachten in safaritenten, lodges, cottages en medium- of maxi-tipi’s. Ook zijn er mooie staplaatsen aan zee of in het bos.

Bij sommige campings zie je onmiddellijk: hier hebben ze het helemaal begrepen! Alles bij Domaine Le Midi is even smaakvol en je slaapt hier in avontuurlijke accommodaties van duurzame materialen. Zo zijn er hele leuke lodges van hout en doek, die allemaal een eigen terrasje of balkon hebben.

Home lodge

Glamping Domaine le Midi

Ook kun je kiezen voor een moderne en opvallend grote tipi. De benedenetage is gemaakt van hout – daar zijn de badkamer, de open keuken en zithoek met slaapbanken – en op de eerste verdieping is er een aparte slaapkamer onder het puntvormige tentdoek.

Binnen een tipi

Kleine tipi in Domaine le midi

Al dat hout en canvas past prachtig bij de natuur van deze exclusieve locatie op Ile de Noimoutier. De camping bevindt zich vlak bij de Passage du Gois, een oude toegangsweg tot het eiland, die alleen begaanbaar is tijdens eb. Op het terrein zelf staan hoge dennenbomen en de huisjes liggen vlak naast een mooi zandstrand.

staplaatsen aan het strand

Paadje naar het strand

Dat is waarschijnlijk de grootste luxe van Domaine le Midi: je loopt er zo je huisje uit het strand op, niet alleen om te zwemmen of te zonnen, maar ook voor een vroege ochtendwandeling – prachtig! Voor kinderen zijn de spannende accommodaties op zich al een avontuur, maar ook de rest van het domein is ingericht op het kroost. Zo is er een eigen zeilschool, een Kids Club (in lente en zomer), twee speelterreinen, een tennisbaan en een binnen- en een buitenbad waar op gezette tijden een badmeester aanwezig is.

Safaritenten vanaf €199/week, lodges vanaf €499/week, Magic Tipi vanaf €550/week, staplaatsen vanaf €18/nacht. Meer informatie: www.domaine-le-midi.com.

PLUS+
– Bij de meeste accommodaties zijn beddengoed en handdoeken inbegrepen.
– Vuur maken is verboden in dit mooie duingebied, maar je kunt hier elektrische BBQ’s huren

MIN-
– Door de prachtige constructies zou je het bijna vergeten, maar de accommodaties blijven deels tenten. Dus pas op, buren horen alles! 🙂

Foto’s: Sara Niedzwiecka / Arnaud Brian

 

Eén reactie op “Droomcamping op een eiland”

  1. Patrick schreef:

    Cool hier wil ik wel een keer een weekje glamperen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *