frankrijk.nl

Slapen op een boerderij in Bretagne

Op een mooi plekje tussen Quimper en Lorient, aan de voet van de Montagnes Noires, heeft La Ferme de Penquelen Huella nostalgische tenten voor een vakantie waar het buitenleven centraal staat.

Terug naar de natuur. Die wens speelde een belangrijke rol in de levenskeuze van Clara en Cyrille. Zij besloten een nieuwe start te maken met hun 2 kinderen op een authentieke boerderij in het zuidwesten van Bretagne, waar zij 30 melkkoeien houden en biologisch verbouwen. Sinds 2014 is er ook plaats voor vakantiegangers die – net als zij – van de eenvoud en de natuur willen genieten.

2-Un-Lit-au-Pre-Bretagne

Koeien melken en eieren rapen

De tenten liggen aan de rand van het bos met uitzicht op de weiden. Als de koeien gemolken moeten worden, passeren ze op enkele meters afstand van de tent. Voor kinderen is er overigens nog veel meer dierenspul te ontdekken. Er zijn varkens, schapen, kippen en overal zie je huppelende konijntjes. De ‘geheime’ hut is een favoriete speelplek op de boerderij, maar de omgeving biedt meer. De boerderij ligt op 30 km van de kust. Aanraders zijn een bezoek aan het lieflijke Pont d’Aven met zijn karakteristieke watermolens, het havenstadje Concarneau en zijn brede zandstrand of het schattige Doëlan aan een riviermonding, ‘bewaakt’ door twee vuurtorens.

1-Un-Lit-au-Pre-Bretagne

Deze glampingformule van Nederlandse oorsprong (Het BoerenBed), in het Frans ‘Un Lit au Pré’ genoemd, is een bijzondere ervaring voor groot en klein. De tenten hebben een safarilook en bieden eigenlijk alles wat je nodig hebt: goeie bedden, wc, keuken met (koud) water, een kachel en een koelkist. Warm douchen doe je in het bijgebouw. En in de boerenwinkel koop je de lekkerste producten van het land!

3-Un-Lit-au-Pre-Bretagne

Verblijf in tenten voor 4 tot 6 personen mogelijk voor 3, 4 of 7 nachten in standaard boerenbedtent of herenboertent met ensuite badkamer. Prijsindicatie: van € 659 tot € 1019/week. Meer info en prijzen

PLUS+

– Slechts 6 tenten bij de boerderij
– Behulpzaam stel met 2 kinderen die je graag meenemen op ontdekkingstocht

MIN-

– Je staat op gras; na een fikse regenbui zijn regenlaarzen handig om bij je te hebben!

4-Un-Lit-au-Pre-Bretagne

Un-lit-au-pre-glamping-Frankrijk-6

LEES OOK:
Nostalgische tentvakanties bij de boer
Glamping opeen paardenboerderij in de Lorraine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *