frankrijk.nl

Zwevende tenten in Bretagne

Boomhutten zijn al een tijdje kampeertrend in Frankrijk, maar een heel nieuwe manier van overnachten ontdek je in Les Plum’arbres.

Vergeet deze manier van kamperen als je tijdens de vakantie graag met een glaasje te veel op je slaapzak inrolt. Want op de tast je bed zoeken is geen optie in een Plum’arbre. Vijftien van deze boomtenten hangen verspreid in een bos bij het dorpje Trémargat, in het binnenland van Bretagne. Ze zijn gemaakt van stevige, waterdichte zeilmaterialen en bieden plek voor twee personen. Hoewel de bedenkers van het concept de tenten soms tot 10 meter hoog ophijsen, hoef je als beginnende boomtentkampeerder niet in de weer met touwladders of katrollen. In Trémargat hangen ze maximaal 3,5 meter boven de grond en klim je vrij makkelijk naar binnen via omgevallen boomstammen, rotsen, heuveltjes of andere natuurlijke trappetjes in het bos.

1-boomtenten-Bretagne-FRnl

Wat er zo leuk is aan een Plum´arbre? Ten eerste voel je je helemaal één met de natuur, daar zo zwevend tussen takken en bladeren. En bijzonder is verder dat je in een boomtent letterlijk in slaap wordt gewiegd door de wind. Geen ‘glamping’ (luxe kamperen) alleen, want voor water en elektriciteit moet je eerst een bospaadje volgen naar de sanitaire blokken in de buurt van een meer. Die voorzieningen deel je met de gasten van de Canadese tenten op hetzelfde terrein. Dus met een beetje geluk kun je ’s avonds aanschuiven bij een vrolijk uit de hand lopend  kampvuur. Alleen niet vergeten dus: op de tast je bed zoeken is geen optie in een Plum’arbre…

PLUS +

Into the wild, dit is een puur-natuurervaring!

MIN  –

Hoe lekker zou je slapen bij een stevig briesje?

3-boomtenten-Bretagne-FRnl

2 reacties op “Zwevende tenten in Bretagne”

  1. Rob Mastenbroek schreef:

    Hallo,
    weet iemand waar je die transparante luchtbellen (boomtent)
    kan kopen. Zou er dolgraag eentje willen aanschaffen voor mijn kleinzoon

  2. Merel de vries schreef:

    Zou ik best wel eens willen uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *