frankrijk.nl

Wijndorpje met een tweede leven

Village de Bages, een charmant maar leeggelopen wijndorpje, werd een paar jaar geleden gered door de eigenaar van een beroemd wijnkasteel in de Bordeaux. Nu heeft het plaatsje weer vers brood, een café-restaurant, winkels en zelfs kunstenaars.

Even buiten het dorp Pauillac, in de Médoc-streek, ligt het gehucht Bages. In 2006 kocht de eigenaar van het prestigieuze Château Lynch-Bages dit plaatsje op en hij liet het voor een groot gedeelte opknappen. In de oude huizen zijn nu onder andere een bistro, een bakker en een leuke bazaar en tevens wijnwinkel gevestigd.

Bordeaux wijnen
De brasserie Lavinal heeft heerlijk eten en drinken en een leuk terras. In de zomer kun je hier genieten van een uitgebreide lunch met lokale producten, terwijl je uitkijkt op een gezellig pleintje. Let wel op de prijs van een glas wijn want die kan aan de pittige kant zijn. De 5 grand crus van Château Lynch-Bages staan namelijk ook op de kaart en dat zijn niet de eerste de beste.

Bages in de Médoc

In de bazaar worden wijn en allerlei snuisterijen en keukenspullen verkocht. Bij het bakkertje koop je uiteraard overheerlijk vers stokbrood. Achter de brasserie is er ruimte gemaakt voor ambachten en kunst, zo zitten er onder andere een rietvlechter en een beeldend kunstenaar. Wat een verfrissend initiatief in dit oude stukje Médoc!

Place du village

Meer informatie: www.villagedebages.com

Tekst en beeld van gastreporter Mireille den Hartog

Mireille Den Hartog Gastblogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *