frankrijk.nl

Fietsskiën in Le Grand Bornand

Onlangs mocht Josee iets nieuws uitproberen: véloski op de pistes van Le Grand Bornand. Een kwestie van glijden, sturen, bochtjes maken en – in haar geval – leren remmen!

De gebroeders Pierre en Serge Mermillod, afkomstig uit de omgeving van Le Grand Bornand in de Haute-Savoie, ontwikkelden een fiets met dezelfde kenmerken als een mountainbike. Het essentiële verschil is dat er geen wielen maar ski’s op het voor en achterframe gemonteerd zijn.

Veloskis

Het grootste pluspunt en tevens verschil met al bestaande skifiets-constructies: je hebt een rempedaal! En dat is nodig ook! Want oefenen begint meteen boven op de berg! Zonder pardon werd mijn fiets aan de hiervoor bestemde fietshaak langszij de stoeltjeslift gehangen. Boven volgde een kleine uitleg en daarna was het gáán over een groene en blauwe piste.

Veloski uitproberen

Het moeilijkste is om de motoriek van sturen, remmen (niet te hard) en balans te houden en vooral om dit op elkaar af te stemmen. Maar heb je dat in de smiezen, dan is het pure fun! En niet alleen dat: achter ons ‘fietste’ een pittige dame van 62 jaar die niet kon skiën maar op deze wijze wel de piste kon afdalen, terwijl manlief in rustig tempo zijn sporen op traditionele skiwijze nam….

Huur veloski ca. € 25/halve dag bij skiwinkel Rêves d’hiver in de wijk Chinaillon in le Grand Bornand, tel +33 (0)4 50094907

Les voor 2 personen € 39/uur (reserveren aanbevolen) door Jean-Francois Exertier, tel +33 (0)6 85428195

Meer informatie op de website van Le Grand Bornand.

Josee op veloski

Tekst: Josee Schouten
Beeld: Josee Schouten en Le Grand Bornand

Eén reactie op “Fietsskiën in Le Grand Bornand”

  1. Henriette schreef:

    Wat bijzonder Josee, had ik nog niet eerder van gehoord!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *