frankrijk.nl

Smuladresjes op de piste – deel 2

In onze speurtocht naar leuke restaurants op en rond de piste gingen we dit keer op zoek naar bijzondere adresjes in La Plagne, Vallandry in Paradiski, en Sainte-Foy Tarentaise.

Chalet les verdons sud

La Plagne – Le Chalet Les Verdons Sud: Chic en geraffineerd

Traditioneel chalet en kaart met ‘langzame’ gerechten (denk stoofpotten) en uitstekende wijnkaart. Terras met geweldig uitzicht op de Vanoise gletsjer. De echte koukleumen kunnen binnen genieten van met bont gevoerde pantoffels, open haard, kandelaren en champagne.

TIP: reserveer een avond in dit chalet, vanuit Belle Plagne wordt je opgehaald met een rupsvoertuig, 20min wandeling over de Col de Forcle, bij maanlicht. Onvergetelijk!

Les Verdons Sud – Champagny-en-Vanoise, tel. +33 (0)6 21 54 39 24

Restaurant les enfants terribles

Peisey-Vallandry – Aux Enfants terribles – fast of slow food

Binnen of buiten, hier zit je goed! Op een hoogte van 2150 meter biedt dit chalet een ‘cocooning’ interieur en een panoramisch terras met uitzicht op de Mont Blanc! Hier komen de kilometervreters langs voor een snelle hap en de culinaire skiërs kiezen deze uitspanning als een slowfood lunchadres vanwege de inventieve keuken met verfijnde gerechten.

Aux Enfants terribles, tel. +33 (0)4 79 07 90 25

La Maison à colonnes

Sainte-Foy – La Maison à Colonnes: authentiek en zonder fratsen

Aanrader omdat het zo dicht bij het dorpscentrum ligt (ook te voet bereikbaar dus) Daardoor ook overdag een favoriet adres om op het terras je kinderschare op de piste te bewonderen of om gewoon de dag af te sluiten. ‘s Avonds is dit eeuwenoude, karakteristieke restaurant het decor voor een sfeervolle avond om te racletten, fonduen of gewoon te genieten van een heerlijk stuk vlees, zonder fratsen!

La Maison à Colonnes – bij skilift Grand Plan – tel. +33 (0)4 79 06 94 80

Chez Merie

Sainte Foy – Chez Merie: eten in de huiskamer

Goed verscholen maar zeer bijzonder restaurant. In het oude gehucht Le Miroir is het skischoenen uit en sloffen aan! Eerst neem je een aperitief bij de open haard, met een zalige bank om in weg te duiken. Vervolgens neem je het opstapje naar de huiselijke eetkamer met slechts enkele tafels. De zussen Elisabeth en Marie laten hun gasten genieten van de fijne ambiance en overheerlijk eten. De ene bedient, de ander staat in de keuken. Alle gerechten op de kaart zijn bereid met verse ingrediënten. Dit adres is een echte insidertip en alleen off-piste bereikbaar. Ons devies: regel een gids en maak er een mooie dag van! Overigens ook heel leuk als dineradres.

Chez Merie, Le Miroir, 73640 Sainte-Foy-Tarentaise – tel. +33 (0)4 79 06 90 16

Restaurant chez Merie

© Anne Marmottan, P.Royer, Snowfood, Paradiski

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *