frankrijk.nl

Parijstip: oesterbar Clamato

De alom geprezen neobistro Septime heeft er na de opening van een wijnbar nu een tweede broertje bij: Clamato. In deze bar à poissons kun je vis- en schaaldieren in kleine porties bestellen, bereid met heel bijzondere smaken.

Vaste Parijsgangers en liefhebbers van de neo-bistrokeuken kennen Septime. Het restaurant, geleid door chef en medeoprichter Bertrand Grébaut, is sinds de opening begin 2011 een enorm succes. Ook de samenstellers van de lijst met 50 Beste Restaurants ter Wereld kregen Septime in het oog – vanuit het niets belandde het restaurant in 2013 op een 49ste plaats. In Septime draait namelijk alles om goed eten, voor een vriendelijke prijs en in een informele sfeer. Oh, en hadden we al gezegd dat Grébaut in 2009 op 27-jarige leeftijd een Michelinster bij elkaar kookte in een eerder restaurant?

Clamato-oesterbar-Parijs-4x

Wijnbar en oesterbar

Het team achter Septime staat niet stil. In 2013 opende een paar deuren verder wijnbar Septime Cave. En in november 2013 volgde Clamato. De naam verwijst naar een mix van tomatensap en een bouillon van venusschelpen. Hier serveert men niet alleen verschillende soorten oesters, maar ook vissen en schaaldieren.

Net als voor de eerdere adressen van Septime, zijn ook de eerste recensies van Clamato lovend. Hip Paris blijft enthousiast over het consequente niveau van de het eten, de service en de het vermogen om gasten tevreden te houden. En volgens de recnesenten van de toonaangevende restaurantgids Le Fooding bereiden de koks vissen en schelpdieren met ‘precisie, elegantie en inventiviteit’.

Vigerechten en schaaldieren per portie van €4-€18 

Clamato-oesterbar-Parijs

Eén reactie op “Parijstip: oesterbar Clamato”

  1. Alexander schreef:

    Dank je wel! Leuk blog, ga door!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.