frankrijk.nl

3 leuke slaapadressen in Lille

Thalys rijdt niet meer alleen naar Parijs maar ook naar Lille vanuit Nederland. Je bent er zo en het kost weinig. Mooie aanleiding voor een stedentrip naar de verrassend leuke Noord-Franse stad. Zie hier onze top3 slaapadressen.

Sfeer, cultuur & leuke winkels

Goed nieuws, want Lille komt zo nog dichterbij voor een weekendje weg. Er zijn genoeg leuke dingen te doen namelijk, in deze Noord-Franse stad met een gezellig oud centrum. Slenteren langs de terrassen op het Grande Place en de boekenkramen onder de arcades van de oude beurs. Winkelen in Vieux-Lille, met zijn  oude straten vol delicatessenzaken en mooie kledingwinkels. En natuurlijk een paar van de vele mooie musea in de stad bezoeken. Leuke logeeradressen zijn er bovendien genoeg, zie hier een paar van onze favorieten.

3 leuke slaapadressen in Lille

1 L’Esplanade: prachtige b&b in stadsvilla met modern interieur, waar ook studio’s te huur zijn. (€114-€140/nacht)

Lille-accommodaties-B&B-Esplanade3

2 Princesse Apart’Hotel : trendy ingerichte kamers met eigen keuken in het hartje van de oude binnenstad (€90-€130/nacht)

Lille-accommodaties-Princesse-Aparthotel

3 La Maison du Jardin Vauban : artistieke en verrassende gastenkamers in een herenhuis aan het park rond de citadel (€80-€95/nacht)

Lille-accommodaties-B&B-Maison-du-Jardin-Vauban2

Foto linksboven: Atout France/Michel Angot

THALYS NAAR LILLE

2 uur en 40 minuten, zo lang doet de Thalys erover van Amsterdam naar Lille. In 2014 is deze nieuwe verbinding van de hogesnelheidstrein in gebruik genomen, met tussenstops in Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel. Dagelijks vertrekt de trein om 7.18 uur uit Amsterdam, op doordeweekse dagen is er ook nog een middagtrein. Tickets beginnen bij €29 voor een enkele reis in tweede klas en €69 voor de eerste klas.

LEES OOK:
Stedentrip Lille: ideale moeder-dochter-bestemming
Bloempot, hip gastronomisch restaurant in Lille

Eén reactie op “3 leuke slaapadressen in Lille”

  1. Nicky schreef:

    Valentijnsaanbieding van Thalys: €20 enkeltje Lille – voor 31/1/2016 boeken en reizen tussen 12 feb en 20 maart.

    http://speciale-aanbiedingen.nl.voyages-sncf.com/nl/thalys-aanbieding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *