frankrijk.nl

Miss KO in Parijs, tongstrelend!

Vraag Philippe Starck een restaurant in te richten en je bent meteen talk of the town. Voor langetermijnsucces is echter de kwaliteit van het eten doorslaggevend. Dus we namen de proef op de som bij het nieuwste Starck restaurant Miss KO, gelegen aan de chique Avenue George V, naast de flagshipstore van Louis Vuitton.

IMG_2861

De keuken is Euraziatisch, het decor ook. Zoals de wand met grote stalen kruidenierskasten gevuld met Aziatische levensmiddelen, boeken en andere niet-westerse attributen. Of de papieren oranjegekleurde parasols onder brede TL-panelen en de Theepot lamp. Maar de onbetwiste blikvanger is de hoge glazen tafel van 25 meter lang. Onder de glasplaat brengen tientallen minischermpjes nonstop een selectie van Aziatische filmpjes en nieuwsberichten. Heb je daar net een logica in gevonden, vliegt er letterlijk een rode draak door het beeld van links naar rechts. Fascinerend!

IMG_2862

Elke hap een feestje

Maar we komen hier om te eten! De kaart is op zijn zachts gezegd indrukwekkend groot. Dit is een sushi restaurant met een Europese twist. En zo te zien biedt dat inspiratie voor talloze gerechten. Onze culinaire hoogtepuntjes; de Sakura Rose: loempia’s gevuld met zalm, mascarpone, komkommer en gedroogde zontomaatjes, de Full Moon garnalen dumplings en Mr. Le Gouverneur: sushi met verse kreeft, mango en avocado. De mix van een beetje Japans + een beetje Europees zorgt voor een nieuwe smaaksensatie. Dat maakt van elke hap een feestje!

Tot slot, als piece de resistance het dessert: Himalaya . Een sneeuwbal look-a-like van meringue, gevuld met een zoete zachte saus en bekleed met witte chocolade snippers. Onweerstaanbaar en – net als de rest – tongstrelend!

Miss KO: wat ons betreft een must-eat als je van Aziatisch en design houdt!

P.S. Online reserveren is aan te raden en dat kan bij www.miss-ko.com

IMG_2863

Eén reactie op “Miss KO in Parijs, tongstrelend!”

  1. Ellen van Neste schreef:

    Na het lezen van bovenstaand stukje op jullie site, de proef op de som genomen afgelopen donderdag 11 september.

    We hebben er heerlijk gegeten, op aanraden van de ober, diverse soorten (voor)gerechten geprobeerd. Verrassende combinaties maar allemaal even lekker van smaak.

    Kortom een topavond, zeker de moeite waard om te proberen als je in Parijs bent.

    Claudia en Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *