frankrijk.nl

Glamping op een paardenboerderij

In een prachtig groen deel van de Lorraine bevindt zich een van de nieuwere kampeerlocaties van Un Lit au Pré, bij de meesten bekend als Het Boerenbed. Op het terrein van een paardenfokkerij, op het historische Domaine du Cloître Saint-Christophe, staan 9 bijzondere tenten.

Alle locaties van Het BoerenBed in Frankrijk zijn een feestje voor kinderen. Een vakantie in de mooie canvastenten die staan opgesteld bij boerderijen betekent namelijk de hele dag buiten spelen en rondhangen tussen de dieren. Vaak zijn dat koeien, schapen of geiten, maar de nieuwste locatie van deze leuke organisatie doet daar nog een schepje bovenop. Bij Le Domaine du Cloître Saint-Christophe in de Lorraine lopen namelijk zwarte raspaarden rond.

1-Un-lit-au-pre-Boerenbed-Lorraine

Deze paardenfokkerij in een middeleeuws klooster vlak bij de oevers van de Meuse, wordt beheerd door een Frans-Nederlands echtpaar, Sabine en Pieter Priester, en hun kinderen. Behalve paarden (en dus veulens!) zijn er ook katten, honden, lama’s, kippen en kleine ezels. En dan hebben we het nog niet eens over de herten die je tegenkomt in de bossen die vlak naast de boerderij beginnen.

Tent met een douche

De  canvastenten bij Le Domaine du Cloître Saint-Christophe, zijn er in diverse soorten en maten, geschikt voor 6 tot aan 10 personen! . Deze tenten hebben echte bedden, een toilet, een keuken en houtkachel en een voortent met hangmat, zodat je buiten in de schaduw kunt zitten. De luxe variant (Heerenboer-tent) heeft zelfs een eigen badkamer! Net als bij de andere aangesloten boerderijen in Frankrijk hebben de tenten ook hier geen elektriciteit, dus ’s avonds verlicht je de ruimtes met kaarsen en olielampen.

2-Un-lit-au-pre-Boerenbed-Lorraine-Noble-Tente

4-Un-lit-au-pre-Boerenbed-Lorraine-Noble-Tente

PLUS+
– De eetmand die je op de boerderij kunt halen met daarin alle ingrediënten voor een stoofgerecht (te bereiden in een kookpot boven een houtvuur!).

MIN-
– Helaas zijn de mooie raspaarden niet te berijden door gasten, maar kinderen mogen wel tochtjes maken op de mini-ezels!
– De site Un Lit au Pre is in het Frans, niet erg handig dus.. Daarom geven we je graag de directe link van de boerderij op de site van Het Boerenbed.

LEES OOK:
Nostalgische tentvakanties bij de boer
La Ferme du Moncel, puur-geluk-adres in Normandië
Lodgetenten op een boerderij in Bretagne

3-Un-lit-au-pre-Boerenbed-Lorraine-Noble-Tente

Un-lit-au-pre-Boerenbed-Lorraine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *