frankrijk.nl

Logeren in een 12e-eeuws kasteel

Château de Balazuc ligt sprookjesachtig: midden in de Ardèche, bovenop een berg waaraan de stenen huisjes van het dorp Balazuc zich vastklampen. De omringende bergen bieden een spectaculair uitzicht, het geruis van de rivier beneden zorgt voor de achtergrondmuziek.

Twee jaar geleden waren kasteelheer en -dame Luc en Florence Lemaire allebei hoofdredacteur van Franse kranten tot ze de Parijse metro en het leven in een banlieue zat waren. Met hun labrador en drie katten betrokken zij het kasteel en runnen er nu een chambres d’hôtes.

Katter

Vergeet kroonluchters en mottige wandtapijten, het interieur is er zo modern als het 12e-eeuwse kasteel oud is. Hedendaagse kunst siert de bonkige muren, alle meubels zijn chic maar trendy, er loopt een bizar langwerpig zwembad langs de begroeide kasteelmuur. De eeuwenoude kamers zijn voorzien van hip sanitair, comfortabele bedden en een Nespresso-apparaat.

Zwembad Woonkamer

Dat Luc en Florence de Franse hoofdstad als kiespijn missen, is niet onbegrijpelijk. Vooral als je er op het panoramische terras van de kookkunsten van Florence geniet, de hond om een hapje bedelt en jij je alleen maar oog hebt voor het schreeuwend mooie uitzicht en oor hebt voor het geruis van de rivier onder je.

2-pers.kamer €110-€160, table d’hôtes €35

terras Chateau Balazuc

PLUS+

Door de ongedwongen gastvrijheid van de eigenaren voel je hier heel snel thuis.

MIN-

Door de ongedwongen gastvrijheid van de katten en hond voelen mensen die niet van dieren houden zich hier misschien minder snel thuis. Al mogen de kasteelbeestjes uiteraard niet in de gastenkamers komen.

Meer info op www.chateaudebalazuc.com

Tekst en beeld van gastreporter Chantal van Wees, freelance lifestyle- en reisjournaliste voor onder ander Sp!ts, Red magazine en Het Parool.

Kamer

2 reacties op “Logeren in een 12e-eeuws kasteel”

  1. Luke schreef:

    Via deze site dit adresje ontdekt. We zitten toevallig op 10km van het plaatsje. Zondag moeten we onze huidige locatie verlaten en bij toeval wou er nu net nog 1 kamer vrij zijn op de zondag. Vlug geboekt!

    Bedankt voor de tip!