frankrijk.nl

GROETEN UIT… Lac de Serre-Ponçon

Cathelijne ontdekte een bijzondere plek in de Haute-Provence waar je kunt kanoën, zwemmen, lekker eten en uitrusten in de natuur… Klinkt goed, dat Lac de Serre-Ponçon.

Lac-Serre-Ponçon-Haute-Provence-ansichtkaart3

Salut,

Indrukwekkend hè?!  Dit Lac de Serre-Ponçon ligt op de grens van de Alpes-de-Haute-Provence en de Hautes-Alpes. Zo kan de Provence ook zijn. Weer eens wat anders dan die zoete lavendelvelden. Ik was hier aan het wandelen in augustus. Aan de kust was het tropisch warm. Na een bezoek aan Aix-en-Provence reed ik binnen 2 uur naar dit grootste kunstmatige stuwmeer van Europa. Wat volgde was een weekend (veel) slapen in een chambre d’hôtes op een boerderij, ‘s middags kanoën en zwemmen in het meer en ’s avonds lekker eten aan de waterkant in de verfrissende bergkoelte. Een aanrader voor rustzoekers, het hele jaar door trouwens! Maar opgepast voor wie er niet van houdt: er zijn relatief veel medelanders in deze streek.

Tot snel!

Cathelijne

Reisjournaliste Cathelijne van Vliet woont al 11 jaar in Nice en kent de Provence en de Côte d’Azur als geen ander. Ze stuurt ons ansichtkaarten over haar laatste ontdekkingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.