frankrijk.nl

Binnenkijken bij Le M de Mégève

Josee is op reis door de Franse Alpen, op zoek naar wat zij noemt – de pareltjes in de sneeuw. Ze reisde naar Mégève en ging slapen in Hôtel Le M de Mégève. Een luxe en trendy 5 sterrenhotel met een hoop sterke maar ook een paar zwakke punten.

Le-M-de-Megeve1

En het laatste vijfsterren pareltje is Le M de Megeve, open sinds december 2013. Héropend, om precies te zijn – want het betreft hier een complete make-over van het voormalige hotel Le Manege. Wij namen de proef op de som en zochten uit waar Le M nu voor staat.

Majestueus; het aangezicht van Le M straalt klasse uit. Als je komt aanrijden dan doemt het hotel als een prachtig groot en stijlvol chalet voor je op. De auto wordt uiteraard weggezet door de concierge, je bagage direct naar de kamer gebracht terwijl je bijkomt van de reis met een heerlijk kopje koffie in de sfeervolle bar met open haard.

Bar restaurant

Mignon, schattig zijn de 42 kamers, waarvan 12 in de nieuwe vleugel. De reeds bestaande kamers zijn kwa indeling gelijk gebleven – dus verwacht geen grote badkamer – maar verder is alles nieuw; boxspring, tapijt, gordijnen, flatscreen, espressoapparaat etc. Dit resulteert in sfeervolle alpenkamers met ook nog supersnelle WIFI.De nieuwe kamers zijn wel wat hipper en volgens de laatste trends ingericht, inclusief strakke badkamer,  wc met verwarmde bril (!) en tal van elektronische gadgets voor optimaal comfort.  De M van Maatje groter is terug te vinden in de Junior, Family of Royal Suite.

Kamer Badkamer

Moyenne, oftewel matig is mijn oordeel over de spa in de nieuwe vleugel. Het oogt mooi met een strak zwembad en jacuzzi, maar soms vraag ik me af of de Fransen het sauna/hammam-principe begrijpen, dus ik zeg het nog één keer:  na sauna of hammam koud douchen en erna relaxen!!  Helaas gaat de enige douche in de wellnessruimte van warm tot loeiheet. En zijn er  5 ligstoelen langs het zwembad, maar het echoënde geluid van de zwemmers doet elk zengevoel teniet. Jammer. Daarentegen zijn de massageruimten prima ingericht en is hier de blikvanger de massagetafel gevuld met quartzsteentjes om de massage extra natuurlijke kracht mee te geven.

Spa

Modern en creatief noem ik de gerechten van Le Bistro du M. Een kleine kaart met puur Franse gerechten, zoals boudin (bloedworst), tartare, truite (forel) op geraffineerde wijze bereid en geserveerd als kleine kunstwerkjes.

Le-M-de-Megeve7jpg

Conclusie: Le M is absoluut een aanvulling in de categorie luxe trendy hotels in Mégève. Het personeel is behulpzaam en alleraardigst. Toch mis ik een beetje die allure, die overtreffende trap die eigenlijk wel hoort bij een vijf sterrenstatus. Of dat komt nog..

2-pers.kamers: €450 (laagseizoen) tot €570 (hoogseizoen).

Meer info op www.mdemegeve.com

Eén reactie op “Binnenkijken bij Le M de Mégève”

  1. argone schreef:

    Such a nice place ! I was invited too but never received confirmation, halas … 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *