frankrijk.nl

Spa & Museum: Terre de Pastel

Toulouse heeft een nieuw adres dat geheel in het teken staat van een historisch streekproduct: de blauwe wede. Op één locatie zitten een museum, spa, restaurant en een winkel bijeen.

Blauwe wede, wat is dat?

Dat is een plant waar vroeger blauwe kleurstof van werd gemaakt. Dit belangrijke pigment voor het verven van textiel bracht het Pays de Cocagne in de Tarn grote rijkdom tijdens de Renaissance. Vandaar dat Toulouse zoveel mooie bakstenen stadspaleisjes heeft: die werden destijds gebouwd voor rijke pastelhandelaren.

Waarom een spa?

Sinds 2003 maakt een lokaal bedrijfje verzorgingsproducten op basis van olie uit de plant, die rijk is aan omega 3. Dit merk, Graine de Pastel, heeft een hoofdrol in de spa van 700m2, met onder andere een sauna, hammam en zwembad met watermassages.

1-terre-de-pastel-spa-museum-Toulouse

2-terre-de-pastel-spa-museum-Toulouse Wat is er nog meer?

Een museum dat vertelt over de eigenschappen van de plant en de geschiedenis van pastel. Ook is er een restaurant met moderne streekgerechten en meer dan honderd lokale wijnen en armagnacs op de kaart. Spabezoekers kunnen hier ook aan de brunch (spa+brunch €49). En ten slotte is er nog een kleine winkel, met de producten van Graine de Pastel, stoffen, specialiteiten en souvenirs.

Hoe ziet de plek eruit?

Natuurlijk is er een hoofdrol voor de kleur pastelblauw, die terugkomt in de mozaïektegels van de spa en andere details. De inrichting van het centrum is sfeervol, met een landelijk-chique stijl. Het enige minpuntje van dit originele concept is misschien de locatie. Terre de Pastel ligt net buiten Toulouse, aan een weg met bedrijven. Maar daar merk je niet veel meer van als je eenmaal op de massagetafel ligt.

Meer info op www.terredepastel.com/

3-terre-de-pastel-spa-museum-Toulouse

4-terre-de-pastel-spa-museum-Toulouse

2 reacties op “Spa & Museum: Terre de Pastel”

  1. joke helthuis schreef:

    graag ontvang ik de nieuwsbrief

    mvg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *