frankrijk.nl

Hemels dromen in een kapel

Nantes heeft een bijzonder hotel in een vroegere kerk. Het contrast tussen de stemmige buitenkant en het ultramoderne interieur is fascinerend. Want wie had gedacht dat glas-in-loodramen en designmeubels zo mooi kunnen samengaan? Ontdek het Sozo Hotel.

Hotels in kloosters, daar zijn er al veel van in Frankrijk. Maar slaapadressen in een heuse kerk, daar waren de Fransen nog voorzichtig mee. Een particuliere eigenaar durfde het aan in Nantes, waar hij een leegstaande kerk uit de 19e eeuw liet verbouwen tot een boetiekhotel met 23 kamers en een royale suite.

Hal Hotel Sozo NantesHet interieur van het Sozo Hotel is maagdelijk wit en heel modern. Een fascinerende combinatie, dat nieuwe met het oude, want ook het geraamte van de neo-gothische kerk speelt in alle ruimtes een hoofdrol. Zo slapen gasten vlak onder de kruisgewelven en diverse kamers hebben glas-in-lood-ramen. De hotelbar, ook heel wit op de felgekleurde Pumpkin-stoelen van Pierre Paulin na, bevindt zich in het vroegere koor van de kerk.

Kamer hotel Sozo

De kamers zijn niet groot, maar mooi en functioneel ingericht met ontwerpen van onder andere Starck en Eames. Sober en minimalistisch voor het oog, maar van alle comfort voorzien, met een Iphone-dockingstation en Nespresso-machine naast je bed. Deze combinatie van moderniteit in een mystiek gebouw blijft intrigeren in het Sozo. De sfeer is er bovendien opvallend gezellig en ontspannen, onder meer door de piano in de hotelbar en het aardige en professionele personeel. Over ontspannen gesproken: l’Espace Sensoriel biedt ook genoeg relaxmomentjes met onder andere sauna, hammam, ice-room en een sensoriële douche.

Kamer hotel Sozo

Spa Hotel Sozo Nantes
2-perskamers €109-€347, suite van € 277 tot € 474, ontbijtbuffet €17. Online boeking.

PLUS +

• Perfecte ligging vlak naast het Jardin des Plantes, op loopafstand van het centrum van Nantes
• Nespresso-machine op de kamer
• Uitstekende bedden

MIN –

• De meeste kamers en badkamers zijn vrij klein

Meer info op www.sozohotel.fr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *