frankrijk.nl

Tafelen met uitzicht in de Provence

Een restaurant in een hooggelegen Provençaals dorpje doet evenveel goeds voor je je papillen als voor je ogen. Want wat een panorama, daar bij Le Logis du Guetteur.

Le Logis du Guetteur is een kleinschalig hotel-restaurant in de Var dat boven het middeleeuwse dorp Les Arcs-sur-Argens uit torent. Via een route omhoog, door smalle dorpsstraatjes en langs typisch Franse pleinen, kom je met de auto uiteindelijk bij een middeleeuwse binnenplaats met waterput. Hier ligt het hotel met zwembad en gastronomisch restaurant dat vooral door de entourage de moeite van het bezoeken waard is. In de zomer is het heerlijk om buiten te zitten op het terras en te genieten van het fantastische uitzicht over het plaatsje.

Terrasse Chambre village 14

Bij koeler weer zit je heerlijk binnen onder de gewelven aan mooi gedekte tafels met wit linnen en de betere wijnglazen. Voor de lunch of het diner krijg je eerst enkele amuses. Daarna kun je genieten van een copieuze maaltijd met lokaal geproduceerde ingrediënten, zoals truffel en olijfolie. Het wisselende driegangen menu kost €32 en à la carte ben je voor drie gangen zeker €65 kwijt. Dranken zijn prijzig. Voor een glas wijn betaal je €6,50, voor tapbier €6 en voor een fles water €7. Tip: vraag naar een plek op de veranda als je reserveert.

159-5994

PLUS+

Historische locatie in een authentiek Provençaals dorp.

MIN-

Met een flesje wijn erbij kan l’addition hier snel pittig worden.

Christine van der Linden Gastblogger

Meer info op www.logisduguetteur.com/

Algemeen 728x90

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *