frankrijk.nl

La Parare, zalige B&B in de Rivièra

Sydney en Karin leven op een bijzonder plekje in het achterland van Nice. Ze hebben het beste van twee werelden want op slechts 20 kilometer van de buzz van de Riviera heerst een paradijselijke kalmte.

Bed&Breakfast La Parare

Sinds 2003 wonen Sydney en Karin van Volen in Châteauneuf-Villevieille, een klein dorpje in de buurt van Nice op 500 meter hoogte, met uitzicht tot zee. Het internationale stel – hij is Nederlands en zij is Zweedse – beheert daar een stijlvolle maison d’hôtes in een 17e-eeuwse schaapsboerderij. Ze woonden 10 jaar lang in Hong Kong en China voordat ze neerstreken in dit opvallend kalme stukje van de Provence.

Hoe ziet geluk in de Provence eruit?

Sydney: “Na ons stadse leven in Europa en het Verre Oosten vinden we vooral het buitenleven prachtig. Het licht, de frisse lucht, de rust, het ontdekken van de natuur en natuurlijk de zon en de warmte. Het mooie is dat je daarvan in Zuid-Frankrijk het hele jaar kunt genieten. Zo hebben we deze herfst praktisch elke dag buiten kunnen lunchen.”

B&B-la-parare-cote-d-azur

Wat mogen bezoekers niet missen in de omgeving?

“In de driehoek tussen ons huis, Cannes en Monaco is ontzettend veel te zien en te doen. Natuurlijk de stranden van de Côte d’Azur en mooie plaatsen zoals Nice, die stad is de laatste 10 jaar enorm opgeknapt.”

B&B-la-parare-op 30 min van de cote-d-azur.3

Wat is er bijzonder aan jullie plekje?

“Van de geraffineerde luxe van de kust rijd je in 20 min naar de luxe van rust, natuur en wildernis van de bergen. In de zomer zitten gasten buiten op een van onze terrassen onder een olijfboom of aan het zwembad. In de koudere periodes komen ze thuis en maken ze een lekker haardvuur in hun eigen kamer.”

Lees onder de speciale najaarsaanbieding voor lezers van frankrijk.nl

Een leuk adres in de buurt waar jullie vrienden naartoe sturen?

“Van maart tot november is onze idyllische plek La Pinède, een restaurant op de rotsen in Cap d’Ail. Daar sturen wij onze gasten tegen een uur of 5 naar toe. Dan kunnen ze zwemmen in een kleine baai, een douche nemen en nog even lekker in de zon liggen. Daarna een aperitief bij zonsondergang. Gevolgd door een fantastische maaltijd in het restaurant met uitzicht op open zee en het schiereilandje van Saint-Jean Cap Ferrat. De lichtjes gaan aan, de zwoele lucht van de Riviera om je heen…”

Restaurant la Pinède

Restaurant La Pinède op Cap d’Ail

Beste tip die jullie van Franse buren kregen?

“De schitterende wandelroutes die in onze tuin beginnen! Wandelingen naar rivieren met natuurlijke zwembaden. Of tussen olijfbomen door naar de Romeinse ruïnes van Châteauneuf waar je kunt picknicken met zeezicht. Ook s’ avonds heerlijk om te doen.”

NAJAARSAANBIEDING BIJ AANKOMST TUSSEN 1 SEPT – 14 NOVEMBER 2016: 
Bij min. 3 nachten verblijf verzorgt Sydney een gratis 3-gangen maaltijd op de kamer inclusief wijn. Geef bij boeking aan dat je lezer bent van frankrijk.nl.

LEES OOK: 15 leuke B&B’s in het achterland van de Côte d’Azur

B&B-la-parare-cote-d-azur.

B&B-la-parare-cote-d-azur.4
Kamer in B&B La Parare Openhaard

Eén reactie op “La Parare, zalige B&B in de Rivièra”

 1. Cindy schreef:

  En toen had je een reis gewonnen naar de Cote d’Azur, wat gaaf!
  Al snel hadden we een datum en heeft de crew van frankrijk.nl de reis in orde gemaakt.
  Alleen even de gegevens doorgeven en we konden nog met mooi weer weg. Dit vonden we ervan:

  B&B La Parare
  Een prachtige paradijsje waar we verbleven, al via mailverkeer kwamen Sydney en Karen hartverwarmend over en niets is minder waar dan ook geweest tijdens ons verblijf. 3 nachten in een ontzettend romantisch en knusse kamer waar we zo nog een week hadden willen zitten.
  Een prachtige plek, een rustige oase met zeeën van ruimte en ook nog een heerlijk zwembad voor een verkoelende duik.
  Sydney heeft ons alles uitgelegd (in het Nederlands) wat we kunnen doen in de omgeving. 4 dagen is veel te kort…

  Overige plekjes
  We zaten op een half uur van Nice, zo konden we deze stad net als Monaco bezoeken, lekker slenteren over de boulevard.
  Het eten is overal heerlijk, we hebben goede tips gekregen en hebben zo ook heerlijk gegeten in Villefranche sur Mer, een amicaal havenstadje waar je je direct thuis voelt. En nog even heerlijk kunt rondwandelen langs het water. Maar niet alleen de restaurants zijn er goed de plaatstjes zijn ook erg leuk, zo hebben we een relaxdagje gehad in Saint Jean Cap Ferrat. Heerlijk wandelen langs het water om vervolgens lekker te hangen op het strand. Bijna geen toerist te bekennen en zo dichtbij Nice, zalig!
  Het binnenland hebben we dan maar kort bezocht, prachtige routes door Canyons, schattige middeleeuwse dorpjes en vele wandelroutes die goed aangegeven staan.

  Al met al een geweldige ervaring in het prachtige zuiden van Frankrijk.
  Wij willen de crew van frankrijk.nl en Sydney en Karen van La Parare dan ook hartelijk danken voor deze geweldige reis en super ervaring.

  Liefs Wouter en Cindy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button