frankrijk.nl

Moderne chambre d’hôtes bij Beaune

La Ferme de Marjolet is een fijn logeeradres in de Bourgogne, niet ver van Beaune en de autoroute (A31) naar het Zuiden. Deze mooie B&B huist in een 12-eeuwse boerderij met modern interieur en een eigentijdse aanbouw.

Afgelegen en toch ook niet. La Ferme de Marjolet bevindt zich in een kleine groene vallei zonder directe buren, terwijl Pommard en Beaune om de hoek liggen. Op deze charmante plek renoveerden Christian en Laetitia een oude boerderij met fundamenten die teruggaan tot de 12e eeuw. Als architectuurliefhebbers riepen ze daarbij de hulp in van een bevriende architect die een opvallende moderne aanbouw tekende.

2-Ferme-de-Marjolet-Bourgogne-b&b-Frankrijk

5-Ferme-de-Marjolet-Bourgogne-b&b-Frankrijk

Het nieuwe centrale deel van de boerderij bevat een grote salon en de open keuken waar je als gast ’s ochtends het ontbijt krijgt. Vanachter de glazen schuifdeuren kijk je hier uit op het kleine zwembad op de binnenplaats. De 3 riante gastenkamers (60m2) zitten in een van de twee oude vleugels van het gebouw.

Leuk adres in de Bourgogne

De sympathieke Franse eigenaren, die veel gereisd hebben en goed Engels spreken, verzorgen twee dagen per week een table d’hôtes van prima kwaliteit. Als zoon van een bekende vrouwelijke chef-kok is Christian opgegroeid met lekker eten. En zijn jonge vrouw Laetitia is sommelier, dus ook qua wijnen zit je hier goed.

Vlak bij Beaune

Sowieso kun je vanuit La Ferme de Marjolet optimaal profiteren van dit beroemde wijngebied. Beaune ligt zoals gezegd op kruip- of taxiafstand en de B&B-eigenaren organiseren proeverijen en leuke excursies in de buurt. Zoals een helikoptervlucht (€135 p.p.) of ballonvaart (€230 p.p.) boven de wijngaarden van de Côte de Beaune.

Kamers vanaf €120, viergangendiner €36. Meer info & boeken

0-Ferme-de-Marjolet-Bourgogne-b&b-Frankrijk

3-Ferme-de-Marjolet-Bourgogne-b&b-Frankrijk

10-Ferme-de-Marjolet-Bourgogne-b&b-Frankrijk-nl

LEES OOK:
Leuke tussenstop-hotels in de Bourgogne
8x waarom de Bourgogne zo fijn is

Eén reactie op “Moderne chambre d’hôtes bij Beaune”

  1. jari demeulemeester schreef:

    goede prikkel; geeft meteen zin om er op uit te trekken;

    hebt u ook tips voor minder validen en rolstoelreizigers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *