frankrijk.nl

GROETEN UIT… Villefranche-sur-Mer

Aan de Côte d’Azur gaat het nazomeren nog gewoon door, zelfs al staat er een kerstman op de Promenade des Anglais. Een kaartje uit Villefranche-sur-Mer van Provence-kenner Cathelijne van Vliet.

Groeten-uit-Villefranche-sur-Mer-kaart Nice, 24 december 2013

Salut alledrie,

Misschien moeilijk voor te stellen in Nederland, maar de indian summer duurt nog steeds voort hier aan de Côte d’Azur. Een graad of 15, strakblauwe lucht. De gigantische kerstman op de Promenade des Anglais, staat er nogal sneu bij in de felle zon. De echte Niçois hebben wel hun handschoenen, wollen jassen en bontmutsen uit de kast getrokken, maar alleen omdat ze eindelijk weer eens wat anders aan willen. Ze drinken warme wijn en luisteren naar ‘mon beau sapin’ op de kerstmarkten. Gisteren een spontane lunch in Villefranche-sur-Mer, een kwartiertje rijden van Nice. In de winter is het er nog schilderachtiger dan in de zomer, met z’n haventje omringd door rode en gele huizen en die middeleeuwse, overdekte straten zonder zomergasten. Daarna een siësta op het strand, zie foto. Tip: kom gauw hier de winter negeren!

Tot snel, Cathelijne

Reisjournaliste Cathelijne van Vliet woont al 11 jaar in Nice en kent de Provence en de Côte d’Azur als geen ander. Ze stuurt ons ansichtkaarten over haar laatste ontdekkingen.

Algemeen 728x90

3 reacties op “GROETEN UIT… Villefranche-sur-Mer”

 1. Cathelijne schreef:

  Bij deze nog even een reactie van de schrijfster van de ansichtkaart. In mijn reisboek ‘100X Provence & Côte d’ Azur’ staan wel 100 goede tips en allemaal persoonlijk uitgeprobeerd! De derde druk (2012) is overal nog te koop en bestellen.

  Met hartelijke groeten uit Nice

 2. joopperk schreef:

  Mijn vrouw en ik komen al 15 jaar in Mandelieu (Jean-Bart) maar misschien hebt u nog wat tips voor ons.
  Alvast bedankt,
  Riet en Joop

  • Josee schreef:

   Als we iets leuks zien of tegenkomen dan vermelden we het dus houd ons webazine in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van onze reisinspiratie & tips.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *