frankrijk.nl

Trendy foodtrucks in Parijs

De hipste eetadresjes in Parijs? De Fransen mogen dan bloedserieus zijn over hun gastronomie, maar trendy Parijzenaren eten tegenwoordig hamburgers op de stoep. Gastblogger Ronald Nijs signaleerde 3 foodtrucks naar Amerikaans voorbeeld in de hoofdstad.

Eind 2011 was-ie er plotseling: Le Camion Qui Fume (‘de rokende vrachtwagen’), de allereerste foodtruck van Parijs die ‘gourmetburgers’, hamburgers van niveau, verkoopt. De komst van de mobiele restaurants – al jaren een trend in New York, Los Angeles en andere grote Amerikaanse steden – markeert een eetrevolutie in Parijs. Een keuze van drie van de vele trucks die sindsdien zelfs in de chicste delen van de stad te vinden zijn.

1-Cantina-California-foodtrucks-ParijsCantine California

Jordan Feilders, getrouwd met een Française, serveert in Cantine California een Amerikaans ontbijt: buttermilk blueberry pancakes (bosbessenpannenkoekjes van karnemelk), french toast (wentelteefjes) en breakfast Burito (ontbijttaco’s). Voor de lunch staan er vlees- en bioburgers en taco’s op de kaart en voor wie dan nog trek heeft is er keuze uit cupcakes en milkshakes. Alles is door Feilders’ zelf bereid met biologische producten van het Franse platteland.

Locatie: o.a. Marché Sainte-Honoré, kijk op www.cantinecalifornia.com

3-Banh-mi-foodtrucks-Parijs

Vietnamees stokbrood
Al jaren een trend in New York en nu ook in Europa doorgedrongen: de Boguette, een van rijstmeel gemaakt stokbrood voorzien van allerlei lekkers, zoals vlees, kip of Vietnamese ham en pikkels en uien. Foodtruck Banh Mi Nomade serveert deze Vietnamese baguette met Franse wortels in drie varianten. Neem er als drankje een bubble tea bij. En als dessert (de kaart wisselt) bijvoorbeeld een cannelé, een panna cotta met fruit of een yoghurt ‘gourmand’.

Locatie: ma, din, don & vrij, MK2 Bibliothèque, 128/162 avenue de France (13e arron.)

2-Leonis-hotdogs-foodtrucks-ParijsBiologische hotdogs

Leoni’s Deli is de eerste foodtruck in Parijs geheel gewijd aan de hotdog. Die is bijna vanzelfsprekend bereid met lokale en biologische ingrediënten, verpakt in een broodje van eveneens biologische oorsprong. De truck was in oktober al een paar dagen geparkeerd in de modieuze concept store Merci, in de Marais. Via Twitter en Facebook laten de twee oprichters van Leoni’s Deli, Emilie en Guillaume, weten waar en wanneer de liefhebbers van dit New Yorkse worstje terecht kunnen.

Locatie: steeds anders, zie www.leonisdeli.com

https://www.monsieurplusfours.nl

2 reacties op “Trendy foodtrucks in Parijs”

  1. […] Foodtrucks zijn helemaal hip. Vroeger noemde je zo’n rijdende vreettent gewoon een hapkar, maar tegenwoordig heet zoiets dus een foodtruck. […]

  2. Pierre schreef:

    Niet meer te stoppen deze trend in Parijs! Er is nu ook een food-BIKE met dim-sum:
    https://www.facebook.com/kiosquedimsum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.